Udenlandske betalinger

Her kan du læse om udenlandske betalinger, om begreber som swift, IBAN og SEPA og se en oversigt over vores korrespondentbanker.

Har du spørgsmål, kan du kontakte vores Back Office og udlandsafdeling

SWIFT-betalinger

Alle grænseoverskridende betalinger foregår via SWIFT, som er et internationalt system til udveksling af meddelelser mellem de deltagende banker. Med over 10.000 tilsluttede finansielle institutioner i 200 lande vil din udenlandske kundes eller leverandørs bankforbindelse højst sandsynligt være medlem af SWIFT. Derfor er SWIFT-overførsler som regel hurtigt fremme og på plads hos modtageren.

Sparekassen Kronjyllands BIC-kode eller SWIFT-adresse er: KRONDK22

SEPA – grænseoverskridende eurobetalinger

Eurobetalinger skal kunne foretages lige så ubesværet, hurtigt, sikkert og effektivt som på de nationale markeder. SEPA (Single Euro Payments Area) har til formål integrere en europæisk betalingsinfrastruktur, hvor der gælder et fælles sæt af standarder, regler og betingelser for betalinger mellem EU-lande.

Har din virksomhed samhandel med udlandet, så læs mere om de fordele din virksomhed har med SEPA.

Hvordan opretter jeg en betaling til udlandet?

Betalingen skal du selv oprette i netbank. I særlige tilfælde kan der afgives skriftlig ordre. Du kan downloade en bestillingsblanket.

Læs mere om priser og typer af betalinger i prisoversigten.

Betalingsinstruks

Skal nogen overføre penge til dig fra udlandet, skal de have en betalingsinstruks - se mere her.

Iban nummer

Iban er et internationalt kontonummer

Et IBAN-nummer i Sparekassen Kronjylland er på 18 karakterer, som består af ISO-lande-koden og kontrolnøglen (er altid individuel) samt registreringsnummeret (f.eks. 9376), og kontonummeret på 10 karakterer (f.eks. 0001234567). Du kan finde dit IBAN nummer til din konto i netbank (se under kontovilkår).

Trade finance

Vil du vide mere om remburs, udenlandsk inkasso og udenlandske garantier? Læs om Trade Finance her.