Forskudsopgørelsen er tilgængelig

Nyheder

13 tips til en skræmmende god økonomi

Selvom Halloween er højtid for uhygge og chok, vil vi i Sparekassen alligevel gerne sikre, at du ikke bliver udsat for skræmmende overraskelser i din privatøkonomi. Vi har derfor lavet en liste med 13 ting, det kan blive særdeles uhyggeligt ikke at have styr på.

Spin uhyggeshjulet og se de 13 råd her

Du kan også se alle 13 uhyggeligt gode råd herunder.

1. Du dør, og din kæreste, som du har boet sammen med i mindst to år, er den, der arver din pension,  men du troede, det var nogle helt andre 👻
Kommer manden med leen uanmeldt forbi dig, kan det - udover at blive en trist oplevelse for dine efterladte - også resultere i et økonomisk rod. Har du boet sammen med din kæreste i mindst to år, er det nemlig til manges overraskelse din kæreste, der arver din pension, hvis pensionsordningen er oprettet efter januar 2008. Den information kan potentielt ryste selv den mest hårdnakkede Halloween-elsker. Få derfor styr på dine pensionsforhold, så du ikke bliver hjemsøgt af dødalvorlige overraskelser.

Læs mere om pensionsbegunstigelse her.
2. Du skal tilbagebetale din SU 👹
Modtager du SU, er der en grænse for, hvor meget du må tjene ved siden af. Tjener du mere end dit årsfribeløb, skal du betale SU tilbage med renter og et fastlagt tillæg. Det er derfor klogt at kende SU-reglerne, så du undgår skræmmende tilbagebetalinger.
3. Du hæver penge for en person, du møder i byen og medvirker uden at vide det til hvidvask👻

Vælger du at være hjælpsom og hæve penge for en person til Halloweenfesten i nattelivet, risikerer du at medvirke til hvidvask. Kriminelle kan nemlig bruge dig som et ”muldyr” ved at overføre kontanter til din konto og så bede dig hæve beløbet for dem. Kendes du skyldig i hvidvask, kan strafferammen være op til halvandet års fængsel. 

Vær derfor opmærksom på denne svindel, hvis du vil undgå at tilbringe din næste Halloween bag tremmer med et lidt for livagtigt fangedragtskostume. 

4. Du betaler fuld pris i stedet for at få studierabat 🎃

Ved at fremvise dit studiekort kan du få uhyggeligt mange rabatter. For eksempel når du skal i biografen eller i teatret og se en hårrejsende gyserforestilling.

Appen ”Studiz” har lavet en oversigt over, hvor du kan få studierabat. I appen kan du samtidig oprette et digitalt studiekort, så du ikke behøver at fremvise din indskrivningsbekræftelse for at få rabatterne.

Læs om Studiz her

5. Du har ikke en indbo- eller ulykkesforsikring 🕷
Det kan blive uhyggeligt dyrt, hvis uheldet er ude, og du ikke er forsikret - så hæfter du nemlig selv for at dække diverse skader og tab. Med en indbo- og ulykkesforsikring kan du trygt gå en Halloweennat med diverse ”trick or treats” i møde!
6. Du betaler til abonnementsaftaler, der ikke er pengene værd ⚰
Abonnementstjenester bliver mere og mere udbredt, og det betyder, at du let ender med at betale for tjenester, som du ikke bruger længere eller ikke er pengene værd. Gå derfor dine abonnementer igennem, og kortlæg, hvilke du har brug for, og hvilke din bankrådgiver vil vende sig i graven over.
7. Du får ikke lavet en pensionsopsparing i tide 🕸
Det er en uhyggelig god investering i din fremtid at påbegynde en pensionsopsparing tidligt. På den måde skal du lægge mindre til side ad gangen for at opnå en fornuftig opsparing. Vi står klar til at vejlede dig om alle dine pensionsspørgsmål, så du er godt rustet til fremtiden.
8. Din bankrådgiver er ikke til at få fat på 🎃 

I Sparekassen Kronjylland får du personlig rådgivning i øjenhøjde, da vi gerne vil investere vores tid i dig. Du kan derfor ringe direkte til din egen rådgiver og slipper for at blive stillet rundt i et upersonligt callcenter eller andre uhyggelige ting.

9. Du har kun ét betalingskort med på ferien - og pludselig har det ramt beløbsgrænsen 🎚

Er du på ferie, og oplever du pludselig, at dit betalingskort ikke kan bruges, fordi det har ramt beløbsgrænsen, kan drømmeturen pludselig blive til et mareridt.

Med et Visa/Dankort kan du højst købe for 25.000 kroner pr. 30 dage i udlandet – inklusive automathævninger. Det lyder umiddelbart af meget, men har du kort tid inden ferien betalt fællesrejsen med dit kort på en udenlandsk hjemmeside og foretaget almindelige betalinger med Apple Pay i danske butikker, kan du godt risikere at støde mod kortets loft. Sker det, kan du ikke gennemføre flere betalinger eller hæve penge. 

Undgå at blive hjemsøgt af spærrede kort på din næste rejse: Læs mere om betalingskort på ferien her 

10. Du mister overblikket over din økonomi ☠

Der kan være mange uhyggelige årsager til, at du mister det økonomiske overblik - eksempelvis gæld, skilsmisse, lediggang, sygdom eller et overforbrug af mørke kapper og flagermusevinger. Det vigtigste er dog, at du kommer tilbage på sporet. Ligesom en bil skal din økonomi have jævnlige serviceeftersyn, og du er altid velkommen til at spørge din rådgiver om tid til et økonomitjek.

Læs mere om økonomisk uro her

11. Du binder dig til et dyrt og uigennemsigtigt lån 🩸

 Et lån kan åbne op for en masse nye muligheder såsom en ny cykel, eget lydstudie, bil, drømmehuset, den selvstændige virksomhed eller ekstra midler til sommerferien. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket lån du binder dig til. Det kan nemlig blive vildt uhyggeligt, hvis du pludselig hæfter for skyhøje renter på et kviklån. I Sparekassen vil vi derfor gerne vejlede dig, når du mangler hjælp til finansiering, så du slipper for sort uheld og uforudsete oplevelser.

12. Du har ikke råd til en ordentlig udklædning til Halloweenfesten 🧛‍♀️

 I Sparekassen får du bedre råd til dine drømme – også selvom, det er et kostume, der med garanti vil give andre mareridt. Vi går op i de ting, der er vigtige for dig, hvad end det gælder drømmehuset eller saglig investeringsrådgivning, der giver afkastet til at finansiere netop den udklædning, der tager kegler til Halloween.

13. Du bliver svindlet på nettet 👿

 Svindel med nethandel er desværre et stigende problem, som mange danskere udsættes for. Det er derfor en god idé at være ekstra opmærksom, når du shopper online forud for halloweenfesten.

Vil du lægge den uhyggelige netsvindel i graven? 

Få tips til hvordan her 

Lån hus

Årsopgørelse

Måske er din årsopgørelse forkert

Både nogle af vores og andre bankers kunder kan opleve fejl i årsopgørelsen for 2022 fra SKAT - eller forsinkelse af den. Det drejer sig særligt om et antal investeringskunder og nogle af de kunder, der har indfriet/oprettet realkreditlån i 2022.

Bolig forberedelse

Produkter

Økonomisk overblik med en budgetkonto

Med en budgetkonto og et årsbudget for familiens økonomi, kan du skabe et godt overblik over, hvad du bruger dine penge på - og dermed have styr på udgifterne.

Få ro i maven med et økonomisk overblik

Rådgivning

Kan du få pengene til at slå til?

Hvis energikrisen og de stigende priser udfordrer din økonomi for meget, så tag fat i din rådgiver. Så kan I sammen kigge på, hvad der skal til for, at du og din familie har råd til hverdagen, mens vinteren raser. Måske er den rette løsning for dig at sætte dit lån i Sparekassen på pause eller få et tjek af økonomien.

Tal økonomi med dit barn gode råd

Børn og penge

Tal økonomi med dit barn

Det er vigtigt, at vi snakker med vores børn og unge om penge og forbrug, så vi kan styrke deres finansielle forståelse.
Se vores gode råd til en sund ungdomsøkonomi - og til at snakke økonomi med dit barn.