Vi giver dig overblik over de økonomiske forhold, når en af dine nærmeste går bort

Bobehandling

Når en af dine nærmeste dør

Når ens kære dør, er der mange praktiske ting at tage stilling til, ikke mindst bobehandling, økonomi, arv efter afdøde osv. I den forbindelse melder mange spørgsmål sig. Er du klar over, hvilken indvirkning det har på din økonomi, når en af dine nærmeste dør? Vi hjælper dig med at få overblik over de økonomiske forhold og råd om, hvordan du skal forholde dig til alt det praktiske, når en af dine nærmeste dør.

Praktiske opgaver

Når en af vores kunder dør, får vi cirka fem hverdage efter dødsfaldet automatisk besked fra CPR-registeret. Du kan som pårørende også selv vælge selv at give os besked inden. Det kan være en god ide, så vi kan sørge for at sikre boets midler, og så din økonomi ikke går i stå.

Når vi får besked om dødsfaldet bliver afdødes konti, kort, depoter m.m. spærret. Har I fælleskonti til fx løn og betalingsservice, vil du, ind til skifteretten har udstedt en skifteretsattest, ikke have adgang til disse. Det sikrer, at boets midler kan blive udbetalt til retmæssige arvinger. Er du ægtefælle eller samlever, kontakter vi dig for at aftalte, hvad der skal ske med faste betalinger på afdødes konti eller fælleskonti.

Møde i skifteretten

Skifteretten tager stilling til, hvordan værdier og gæld efter afdøde skal fordeles til arvingerne. Man kalder det at boet gøres op og skiftes. Boet er afdødes aktiver og passiver – altså værdier og gæld. Det afgøres på basis af lovgivningen og et eventuelt testamente.

Har du anmeldt dødsfaldet til kirkekontoret, er du typisk skifterettens kontaktperson. Skifteretten kontakter dig tre til fire uger efter dødsfaldet og indkalder dig til et møde, hvor den finder ud af, hvem der er arvinger til boet.

Efter mødet i skifteretten bliver der udstedt en skifteretsattest. Den fortæller, hvem boets arvinger er. Herefter har arvingerne adgang til boets midler.

Dødsfald er svært, men vigtigt at italesætte

Det kan være svært at forholde sig til, at livet kan slutte i morgen. Men uanset alder er det en god ide at tage stilling til, for at undgå at skulle træffe svære beslutninger om økonomi midt i sorgen.

Tre ting du bør gøre for at sikre dig økonomisk, når din nærmeste går bort:

  • Tag stilling til, hvordan I sikrer jer selv og hinanden bedst
  • Sørg for, at I har hver jeres lønkonto, selvom I er fælles om økonomien i det daglige
  • Sørg for, at dine nærmeste let kan danne sig et overblik over din økonomi

Kontakt din rådgiver for at finde den løsning, der dækker dine behov bedst.

Brug for hjælp?

For at hjælpe dig med nogle af de praktiske forhold, der skal tages stilling til, har vi samlet lidt information om de mest almindelige opgaver, du som arving kan blive mødt af med hensyn til økonomi og arv efter afdøde. Dem finder du her.

Har du spørgsmål omkring det økonomiske i forbindelse med dødsfald, kan du naturligvis kontakte Sparekassen Kronjyllands bobehandlingsteam, som meget gerne hjælper dig.

Du kan skrive en mail til bobehandling@sparkron.dk eller ringe på 87 62 38 07.

Få et møde, når det passer dig

Relaterede produkter

Bobehandling

Seniorliv

Jeg skal lave testamente

Har du skrevet testamente? Hvis ikke, så bestemmer arveloven, hvordan arven efter dig skal fordeles.

Pension skilsmisse

Seniorliv

Har du de rigtige forsikringer?

Det er vigtigt, at du tager stilling til dine forsikringer, inden det er for sent.

Pension rådgivning

Seniorliv

Hos os får du økonomisk tryghed

Du får overblik over din økonomi, så du ved, hvordan du er stillet.

Pension ordning

Seniorliv

Når dit liv forandrer sig

Balancen mellem forsikring og opsparing skal være tilpasset dine aktuelle behov.

Læs også

Betalingsfrister

Rådgivning

Skal du nå at overføre penge i år?

Vær opmærksom på årets betalingsfrister, hvis du har indbetalinger til pension, pengegaver til dine nærmeste eller noget med skattefradrag, som skal klares i år.

Sparekassen lokal

Repræsentantskabsvalg 2024

Nyt repræsentantskab valgt

Sparekassens garanter har netop valgt de 57 repræsentantskabsmedlemmer, der skal repræsentere dem de kommende fire år. 27 af de nuværende repræsentantskabsmedlemmer blev genvalgt, mens der således er 30 nyvalgte. Som noget nyt er repræsentanterne valgt i seks valgkredse.

Ungeliv uden druk i Odder

Garant-millionen

Unge-fællesskab i Odder uden druk

Ungdommen behøver ikke druk: Forældre forsøger at ændre kulturen ved at skabe alkoholfrie fællesskaber for unge i Odder. Garant-millionen bakker op med donation på 75. 000 kr.

Sparekassen Kronjylland er ny hovedpartner på Mediano

Sponsorat

Ny hovedpartner på Mediano

Danmarks førende fodboldpodcast, Mediano, vil fra det nye år have Sparekassen Kronjyllands logo som en del af sit. Sparekassen træder nemlig ind som ny hovedpartner på Mediano i hele 2025.