Min Konto

Vi har kontoen til dig på 13 til 17 år

Kontakt os
Unge rådgiver

Min Konto og hævekort til børn

Min konto er til din løn, lommepenge og hvor du nu ellers får penge fra. Til kontoen kan du få tilknyttet et hævekort, som du kan bruge i vores automater eller et betalingskort, som du også kan betale med i mange butikker og på internettet. Du kan også bruge Netbank og Mobilbank, så du nemt og hurtigt kan se, hvad der står på din konto.

Styr på pengene

Du kan bruge mobilbank og sms-service, når du skal holde styr på, hvor mange penge du har på dine konti. Du kan også få et Mastercard Debit, som er praktisk og sikkert.

Har du spørgsmål?

Dit første fritidsjob

Opvasker, avisbud, flaskedreng eller noget helt fjerde. Uanset hvilket fritidsjob, du har fået, så giver det dig flere muligheder.

Du tjener nu dine egne penge og er måske fri for at bede din mor og far om penge, hver gang du skal købe noget. Men det betyder også, at du selv har ansvaret for de forpligtelser, der følger med. Det er vigtigt at følge med i, hvor mange penge du har, og hvor mange penge du bruger. Og så skal du være opmærksom på skat og de regler, der er der.

Vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dig, og giver her et par bud på, hvordan du får styr på det hele.

Gode råd til din økonomi

Når du tjener dine egne penge, får du måske råd til at shoppe, gå i biografen eller tage ud at spise oftere, end du ellers har gjort. Men du får også mulighed for at købe større ting, hvis du sparer op til det. Hvis du vil spare op, er den bedste løsning, at du får en opsparingskonto. På den måde kan du nemlig se, hvor meget du har sparet op, og hvor meget du har at bruge af til de daglige ting. Hvis du vil have en opsparingskonto, skal du bare tage fat i os, så hjælper vi dig med at oprette opsparingskontoen og eventuelt lave en fast overførsel, så du automatisk gemmer nogle af pengene.

Når du tjener penge, er det også sjovt, at kunne bruge nogle af dem. Hos os kan du få:

  • et hævekort som kan bruges i mere end 250 pengeautomater, hvor du kan hæve kontanter. Læs mere her
  • et Mastercard Standard Debit, som du kan bruge i butikker, på internettet og i automater i både Danmark og i udlandet. Fordelen ved Mastercard Standard Debit er, at du højst kan bruge de penge, som du har stående på din konto. Pengene du bruger, bliver trukket på din konto med det samme, så du altid kan se, hvor mange penge du har til rådighed.
  • MobilePay, hvis du har et Mastercard Standard Debit og er fyldt 13 år. Se mere om det her.

Det er en god idé løbende at følge med i, hvor mange penge du har på din konto. Det kan du gøre på flere måder:

  • Hent Mobilbank til din smartphone. Så kan du nemt følge med i dine konti og se, hvad du har brugt dine penge på.
  • Brug Netbank, hvis du hellere vil tjekke dine konti på din computer.

Når du har Mobilbank og/eller Netbank, så får du også et NemID-nøglekort eller -nøgleapp. Det og dine andre koder, skal du huske, kun er til dig. Det betyder, at du ikke må give dine koder til andre – heller ikke selvom du stoler på dem. Se mere om at være sikker på nettet her.

Tag fat i os, hvis du skal have hjælp til det. Vi vil altid gerne hjælpe dig.

Skat
På et fritidsjob tjener du sjældent så meget, at du skal betale skat. Men derfor skal du stadig være opmærksom på skat. Selvom det kan virke kedeligt og svært at forstå, så er det vigtigt at få styr på, så du ikke pludselig skal betale penge tilbage til skat.
 
Alle må tjene op til et bestemt beløb om året og kun betale 8 % i arbejdsmarkedsbidrag (Hvad er arbejdsmarkedsbidrag?). Det kaldes et frikort.
Hvis du er under 18 år, må du som udgangspunkt tjene op til 37.300 kr. (2022), uden at betale skat. Hvis du er over 18 år, må du som udgangspunkt tjene op til 46.600 kr. (2022) uden at betale skat. Det helt præcise beløb kommer an på, hvilke fradrag du måske har.

Hvis du er under 16 år, må du gerne arbejde i private hjem, som eksempelvis at gøre rent eller passe børn ved naboen, uden at skulle betale skat af lønnen. Du behøver derfor ikke et frikort.

Hvad et fradrag er og øvrige regler om skat, kan du læse mere om her på SKATs hjemmeside.
Diverse regler
Du skal være minimum 13 år for at starte på et fritidsjob. Og er du under 15 år, så skal dine forældre vide, at du har et fritidsjob.

Der er mange regler, som både du og din arbejdsgiver skal følge. De regler er lavet for at passe på dig. Dit arbejde må for eksempel ikke gå ud over din sundhed eller din skole. Så du må hverken arbejde med farlige ting, løfte alt for tunge ting eller arbejde for meget. Udover arbejdstid, farligt og tungt arbejde og alder er der blandt andet også regler om løn og særlige tillæg. Det kan være en god idé at læse mere om det her.

Læs også

Familie produkter

Garant

I alt 63 millioner kroner bliver udbetalt i renter til garanter

Er du en af Sparekassens 37.000 garanter, så får du i starten af april udbetalt 4,5 procent i rente af din garantkapital. Pengene bliver overført til din afkastkonto. Vi udbetaler i alt 63 millioner kroner til vores garanter.

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Oplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Tjek dit Totalkreditlån direkte i net- og mobilbank

Bolig

Beregn dit Totalkreditlån nemt i net- og mobilbank

Nu kan du tjekke dit Totalkredit og lave nyere beregninger direkte i net- og mobilbank

Unge raadgivning

Konti

Rentestigninger på indlån

Vi har sat renten op på en række indlånskonti for børn og unge. Det samme har vi på Garant Opsparing for SparKron Garanter.