Forbered dig på livet som studerende

Ung studerende

Råd og vejledning til din økonomi, når du er under uddannelse

Når du er under uddannelse, får du sandsynligvis SU, elev- eller lærlingeløn. Du får måske også nye udgifter til studiebøger, transport eller bolig.

Vi rådgiver dig, så du får det bedste ud af din økonomi, mens du uddanner dig. Det kan vi, fordi du hos os får en personlig rådgiver, som kigger på netop din økonomi.

Når der er penge på din uddannelseskonto, får du 5,25 % i årlig rente af pengene op til 20.000 kr. og 1,00 % i årlig rente af pengene over 20.000 kr. Har eller får du bevilliget en kassekredit, kan du trække op til 50.000 kr. til en årlig rente på 9,45 %. Uddannelseskontoen* er for dig, som er studerende på en videregående uddannelse eller går på en elev- og lærlingeuddannelse (Gælder ikke voksenlærlinge og voksne under revalidering).

Indlån

5,25 %

Kassekredit

9,45 %

Op til 20.000 kroner: 5,25 %

 

For beløbsdel over 20.000 kroner: 1,00 %

 

Renten er variabel

Eksempel: 50.000 kroner, variabel rente, løbetid 3 år.

Etableringsomkostninger 0 kroner. Debitorrente 9,79 %. ÅOP 9,8 %

Ved 100 % udnyttelse betales i alt 64.175 kroner

Kredittens størrelse afhænger af almindelig kreditvurdering.

*Uddannelseskontoen er for studerende på en kort-, mellemlang - eller lang videregående uddannelse. Kontoen er også for dig, der går på en uddannelse, der foregår ved handels-, tekniske-, landbrugs-, søfartsskoler samt social- og sundhedsskoler. For at opnå fordelene ved Uddannelseskontoen skal du være tilmeldt netbank/mobilbank og have din NemKonto i Sparekassen Kronjylland. Kassekredit og VISA/Dankort-kort forudsætter, at du er fyldt 18 år. Går du i gymnasiet, på HHX eller HTX, gælder der andre fordele - se dem her.

Få flere fordele med en uddannelseskonto

Vi vil gerne støtte dig i at tage en uddannelse og få dine penge til at blive til flere. Derfor har vi særligt gode fordele til dig, når du er under uddannelse:

  • 5,25 % i rente
  • Gratis VISA/Dankort eller Mastercard Debit
  • Gratis netbank og mobilbank

Hold dig skarp på:

SU-reglerne – de kan have betydning for din økonomi

For de fleste betyder studiestart også SU. Din SU kan bl.a. være afhængig af din uddannelsestype, dine forældres indkomst, og om du er flyttet hjemmefra. Du kan læse mere om, hvordan du søger om SU og hvilke SU-regler, der gælder for dig her: su.dk.

SU og studiejob
Mange studerende vil gerne tjene lidt ekstra ved siden af SU’en. Der er dog en grænse for, hvor meget du må tjene for ikke at skulle tilbagebetale SU - nemlig det, der kaldes ”fribeløb”. Dit fribeløb kan du beregne her

SU og praktik
Går du på en videregående uddannelse og skal i praktik med løn, kan du ikke modtage SU samtidig. Er dit praktikforløb derimod ulønnet, kan du stadig få SU. Du kan læse mere om regler for SU og praktik her.

SU i udlandet
Skal du på studieophold i udlandet, kan du få din SU med, hvis dit uddannelsessted siger god for dit ophold. Godkendelse af studieophold skal ske via dit eget uddannelsessted i Danmark.

Råd til gode oplevelser som studerende

Skal du studere i udlandet? Vi giver dig gode råd til det økonomiske

Lav et budget for dit ophold
Dit ophold i udlandet byder højst sandsynligt på udgifter til flybilletter, bolig, mad, bøger, oplevelser osv. og med et budget får du et overblik over, hvad et ophold vil koste dig.

Hav styr på dine betalingskort
Hvis du vil være sikker på altid at have penge ved hånden, når du er afsted, er det en god idé at tage to betalingskort med – en god løsning kan eksempelvis være at medbringe både et VISA/Dankort og et MasterCard. Begge dele bestiller du via din rådgiver, som du kan se kontaktoplysninger på i din Netbank.
Et godt råd er også at tjekke udløbsdatoen på dine betalingskort inden, du tager afsted.

At modtage undervisning i udlandet kan koste penge
Når du skal læse i udlandet, skal du i nogle situationer selv betale for undervisningen. Når du går på en SU-berettiget uddannelse, kan du søge om at få dækket dele af eller hele udgiften til undervisningen med et udlandsstipendium. Du har også mulighed for at søge forskellige stipendier og legater – de kan også være med til at dække andre udgifter til dit udenlandske studieophold såsom rejseudgifter, boligomkostninger, bøger eller noget helt fjerde. Et godt sted at starte din søgning er legatbogen.dk.

Få overblik over din økonomi, mens du er afsted
Med vores netbank og mobilbank kan du holde styr på din økonomi uanset, hvor du befinder dig. Husk dit MitID – det kan du få brug for til at klare nogle af de økonomiske ting hos os.

Studiebøger: Sådan sparer du penge

  • Køb brugte og billige studiebøger. For eksempel ved at finde dem på pensum.dk, på opslagstavlen eller Facebook
  • Lån bøger på biblioteket frem for at købe, men vær ude i god tid

Læs mere om gode vilkår, mens du uddanner dig her

Råd og vejledning til dit boligvalg

Relaterede produkter

Ung konto

ung

7 tips til studiestart

Der er meget nyt, du skal forholde dig til, når du begynder at studere. Vi hjælper dig på vej med syv gode råd til en god studiestart.

Ung uddannelse

ung

Budgetkonto

En budgetkonto er en konto hvorfra alle dine regninger bliver betalt. For at der altid er penge nok på kontoen, skal du hver måned overføre et bestemt beløb.

Ung fritidsjob

ung

NemKonto

Modtager du penge fra det offentlige, skal du have en NemKonto. Pengene kan være SU. boligstøtte, feriepenge eller noget helt fjerde.

Unge raadgivning

Ung

Digitale løsninger

Det skal være nemt at bruge os, uanset hvor du er. Her har du et overblik over dine mobile muligheder.

Læs også

Familie i køkken

Renteændring

Vi sænker renten på boliglån og visse andre udlån

Sparekassen Kronjylland sænker pr. 15. juli renten på boliglån. Samtidig sænker vi renten for nye lån på en række udlånsprodukter til private.

Vi øger trygheden ved Apple Pay og Google Pay

Konti

Vi øger trygheden ved Apple Pay og Google Pay

Det er nu endnu mere sikkert for dig at oprette dig som bruger af de såkaldte wallets, som blandt andet dækker over Apple Pay og Google Pay. Fremover skal du nemlig oprette dig direkte i din mobilbank. Det er lige så nemt som i appen - bare mere sikkert!

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Oplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Kom i Djurs Sommerland til rabatpris!

Kundedag

Ses vi til kundedag i Djurs Sommerland?

Nu er det snart tid til en tur i ruuuuuuutsjebanen, og vi glæder os til at møde dig og din familie! Lørdag 21. september inviterer Sparekassen Kronjylland til kundedag i Djurs Sommerland til rabatpris. Sparekassens kunder har parken helt for sig selv.