Betalingskort

Økonomisk tjekliste inden ferien

Vi har samlet et par tip til øget økonomisk sikkerhed, inden du tager på ferie.

Afbestillingsforsikring
En afbestillingsforsikring sikrer, at ferien dækkes, hvis du eller et familiemedlem bliver sygt og forhindret i at gennemføre ferien. Den dækker fra køb af rejsen, og indtil rejsen påbegyndes.
Spær kortet ved tyveri
Bliver dit betalingskort stjålet under rejsen, så få det straks spærret ved at ringe til os på tlf.: +45 87623262. Uden for vores normale åbningstider kan du ringe direkte til Nets på tlf.: +45 44892929.
Indbo
Din indboforsikring dækker tyveri under din ferie. Flere indboforsikringer tilbyder hjælp og rådgivning, hvis du udsættes for identitetstyveri og fx får dit cpr-nummer stjålet.
Det blå sygesikringskort

Det blå EU-sygesikringskort dækker visse udgifter til læge- og sygehusbehandling, medicin og lignende under ophold i udlandet. Du er dog stillet anderledes, end du kender det fra det gule sygesikringskort, da du kun er ligestillet med borgerne i det pågældende land, du rejser til. Derfor anbefaler vi, at du også altid sørger for at kombinere det med en privat rejseforsikring, så du ikke risikerer uforudsete udgifter til egenbetaling af behandling eller betaling af hjemtransport. Du kan bestille og læse mere om det blå EU-sygesikringskort her.

Rejser du uden for Europa dækker det blå kort ikke.

Ansvar
Ansvarsforsikringen dækker, hvis du fx kommer til at forvolde andre skade. Et simpelt uheld kan i princippet ruinere dig økonomisk. Har du en indboforsikring, følger der som regel ansvarsdækning med, og den dækker som oftest også i den øvrige verden med tidsmæssig begrænsning. Tjek at forsikringen gælder for den ferie, du planlægger.
Ulykkesforsikring
En ulykkesforsikring dækker, hvis du bliver udsat for en pludselig hændelse, der forårsager personskade. De fleste ulykkesforsikringer dækker med tidsmæssig begrænsning på op til 12 måneder i udlandet. Igen opfordrer vi dig til at tjekke din specifikke rejse og forsikring.
Vær opmærksom på at for at være dækket under "farlig sport", skal du have en udvidet forsikring.
Nævn det ikke på de sociale medier
Tyvene er også på de sociale medier. Undlad derfor at fortælle vidt og bredt på fx Facebook og Instagram, hvornår din bopæl er forladt på grund af ferie.
Undgå konkurs

Når du køber en rejse, er du forskelligt stillet i tilfælde af rejseselskabets eller flyselskabets konkurs alt efter, hvad det er for en rejse, du køber, og hvilket betalingskort du benytter, når du betaler. Du kan blandt andet holde dig orienteret på Rejsegarantifondens hjemmeside.

Rejseforsikring

Det er altid rart at vide, hvordan du er sikret, hvis du bliver nødt til at aflyse din ferie, eller hvis du bliver ramt af sygdom, mens du er afsted. Hvis du har et Mastercard kreditkort, har du også en rejse- og afbestillingsforsikring - du kan se hvordan rejsedækningerne er for de forskellige Mastercard her

Du kan også tegne en rejseforsikring hos dit forsikringsselskab. Se hvordan rejseforsikringen dækker hos vores samarbejdspartner Gjensidige her.  

 

Planlægger du at skulle ud at rejse, skal du i god tid inden rejsen have styr på dine forsikringer. Du kan læse mere om forsikringer på Gjensidige.dk.

Rigtig god ferie!