Kom godt fra start med dit boligkøb

Boligkøb

Guide: Kom godt fra start med dit boligkøb

Der ligger mange overvejelser bag et boligkøb

Forløbet er ofte langt og med mange overvejelser og beslutninger - og med flere involverede parter. Prisen på en bolig og prisen for at handle bolig gør, at man skal være ordentligt klædt på til købet. Vi vil gerne hjælpe dig med dit boligkøb med en række gode tips, der forbereder dig på dit huskøb.

Vær konkret med dine drømme

Skriv dine forestillinger og krav til den fremtidige bolig ned, og gør det eventuelt over et stykke tid. De nedskrevne noter gør det nemmere at få det hele med, når du skal fortælle ejendomsmæglere, hvilke ønsker du har. Ejendomsmægleren kan herefter give dig besked, når relevante boligemner kommer til salg. Er I flere om at beslutte, kan det også hjælpe med til at få afstemt forventningerne.

Få et økonomisk overblik

Tal med os, når du går med overvejelserne om at købe bolig – uanset om det er første gang eller fjerde gang. Lad os hjælpe med at få overblik over din økonomi og lave et realistisk budget, så du ved, hvor meget du har råd til at købe for. Det kan også være, der skal laves flere forskellige budgetter, alt efter om det er boliger, som trænger til renovering, før de lever op til jeres drømme. Desuden kan jeres budget variere alt efter bolig og beliggenhed. Økonomien på el, vand og ikke mindst varme kan variere meget alt efter boligtype, størrelse og fra kommune til kommune. Flytter du fra by til land eller omvendt, kan det også være at behovet for bil eller bil nummer to ændrer sig. Det kan betyde at der er mere eller måske mindre, at købe bolig for. Tag endelig et muligt eksempel med til os, så vi har noget konkret at regne på, så vi kan lave et realistisk budget, som kunne passe til dine drømme og ønsker.

Undersøg prisen i området

Dan dig et indtryk af prisniveauet i det område, du gerne vil bo i. Et godt sted at starte er naturligvis lokalavisernes annoncer og nettet, hvor du nemt finder boliger hos forskellige ejendomsmæglere. På boligsiden.dk kan du finde oplysninger om ejendomme til salg. Du kan blandt andet se, hvad andre boliger i området er solgt til både for nylig og tilbage i tiden, hvor lang tid boligen har været til salg, hvor meget boligen eventuelt er sat ned i pris, kvadratmeterpris, er der skiftet mægler og meget mere. Det er et godt sted at danne sig et overblik.

Ud at kigge boliger

Det er godt at orientere sig på nettet, men du skal også ud at se boliger. Ejendomsmæglere viser gerne boliger frem, og du kan møde op til åbent hus-arrangementer, hvor du kan få en bedre fornemmelse af beliggenhed, husets stand, hvor solen står og lettere kan sammenligne med andre boliger. Når du har set forskellige boliger, vil du sikkert opdage, at du bliver mere præcis med hensyn til dine ønsker og krav. Måske får du også øjnene op for muligheder, du ikke tidligere havde forestillet dig.

Spørg nogen med forstand på boliger

Når du har fundet et hus eller en lejlighed, som du synes rigtig godt om, så tag en byggerådgiver eller en anden fagmand med til at vurdere bygningen. Du kan få en håndværker til at give et bud på, hvad fejl nævnt i tilstandsrapporten vil koste at udbedre. En gyldig tilstandsrapport er maksimalt seks måneder gammel. Det kan også være en god idé at tjekke, hvilke muligheder der er for at energirenovere din måske kommende bolig. Bare du har adressen kan du gøre det ved at klikke her.

Er du klar til at give et bud?

Når du har fået styr på din egen økonomi og den bolig, du gerne vil have, så giv et tilbud. Du bør sætte en kort frist, så sælger skal svare dig, inden der kommer alt for mange andre interesserede. Husk, at sælger kan afvise tilbud og selv bestemmer, hvem der får lov til at købe boligen.

Læs også

Andelsbolig

Andelsbolig

Lån til andelsbolig

Lad os hjælpe dig videre, hvis du drømmer om en andelsbolig.

Energirenovering

Energirenovering

Vi vil spare på energien

8 ud af 10 boliger i Danmark er i en energimæssig stand, hvor det kan betale sig at energirenovere.

Forældrekøb

forældrekøb

Ejerbolig som forældrekøb

Investering i både barn og bolig.

Anbefaling til boliglån

Bolig

Boliglån

Se vores seneste anbefaling om boliglån.

Brug for personlig rådgivning?

Læs også

Familie i køkken

Renteændring

Vi sænker renten på boliglån og visse andre udlån

Sparekassen Kronjylland sænker pr. 15. juli renten på boliglån. Samtidig sænker vi renten for nye lån på en række udlånsprodukter til private.

Vi øger trygheden ved Apple Pay og Google Pay

Konti

Vi øger trygheden ved Apple Pay og Google Pay

Det er nu endnu mere sikkert for dig at oprette dig som bruger af de såkaldte wallets, som blandt andet dækker over Apple Pay og Google Pay. Fremover skal du nemlig oprette dig direkte i din mobilbank. Det er lige så nemt som i appen - bare mere sikkert!

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Oplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Kom i Djurs Sommerland til rabatpris!

Kundedag

Ses vi til kundedag i Djurs Sommerland?

Nu er det snart tid til en tur i ruuuuuuutsjebanen, og vi glæder os til at møde dig og din familie! Lørdag 21. september inviterer Sparekassen Kronjylland til kundedag i Djurs Sommerland til rabatpris. Sparekassens kunder har parken helt for sig selv.