Budgetkonto

Med en budgetkonto er det nemt for dig at få styr på regningerne.

Hvad er en budgetkonto?

En budgetkonto er en konto hvorfra alle dine regninger bliver betalt. For at der altid er penge nok på kontoen, skal du hver måned overføre et bestemt beløb. Hvor stort beløbet er, bliver beregnet ud fra, hvor mange penge du skal betale i løbet af året.

Nogle måneder er der mange regninger. Andre måneder er der få. Det bliver meget nemmere for dig, når du hver måned overfører det samme beløb til din budgetkonto og så betaler regningerne herfra. Så undgår du at blive overrasket, når der kommer en regning eller tre, for du har allerede sat pengene ind på budgetkontoen.

Princippet er, at du - eller din rådgiver - regner ud, hvad du i gennemsnit skal bruge på faste regninger. Herefter sørger vi for, at beløbet automatisk overføres fra din lønkonto til din budgetkonto hver måned.

Læg et budget og få overblik

Med et budget er det nemmere at få overblik over din økonomi. Der er mange fordele og gode grunde til at lægge et budget:

  • Du får overblik over dine indtægter og udgifter.
  • Du ved præcis, hvor mange penge du har til dit daglige forbrug.
  • Du får et værktøj til at prioritere din økonomi, så du kan planlægge langsigtet - f.eks. opspare til bolig, planlægge en lang rejse eller tage orlov.
  • Du kan nemt og hurtigt se, hvad det betyder for dig, hvis din økonomi ændrer sig.
  • Du kan let regne ud, om du har råd til nyanskaffelser - f.eks. en bil, møbler, tv eller pc.

Budgetskema lige til at bruge

Du kan på raadtilpenge.dk finde et rigtig godt værktøj, hvor du kan udfylde, justere, ændre og gemme dit eget budget. Det er let at bruge, og der er forsslag til de forskellige budgetposter, så det er nemmere at huske alle indtægter og udgifter. Du finder budgetskemaet her.