Aktionærrettigheder

Investering

Rettigheder for aktionærer 

Regler i EU (aktionærrettighedsdirektivet) har udvidet aktionærernes rettigheder ved investering i selskaber, der har hjemsted i EU, eller hvor aktien er optaget til handel inden for EU.

Formålet

Formålet med reglerne er at skabe en tættere forbindelse mellem udstedere og deres aktionærer. Den tættere forbindelse skal blandt andet opnås ved, at aktionærerne informeres om deres rettigheder, og hvordan de kan udnyttes.

Brev om generalforsamling

Udover de informationer, du som aktionær allerede modtager i dag omkring afkast, ændringer i aktieforhold, diverse tilbud samt afregninger, modtager du også en meddelelse, når et selskab holder generalforsamling. Meddelelsen er en generel orientering, som skal minde dig om din rettighed til at deltage i og stemme ved generalforsamlinger.
Meddelelsen modtager du i din netbank eller e-Boks. Hvis du modtager breve i netbank, kan du tilmelde dig en beskedservice, så du får en sms eller mail, når der ligger en ny besked i netbanken. Vil du se, hvordan du tilmelder dig, så følg vejledningen ”Beskedservice – tilmelding og ændring” under Netbank her.

Sådan stemmer du

Hvordan du skal stemme afhænger af, om det er danske eller udenlandske aktier.

  • For danske aktier skal du stemme via Aktionær- eller Investorportalen og det er pt. gratis.
  • For udenlandske aktier kan du for størstedelen afgive din stemme via netbanken mod et gebyr. På visse markeder er det dog ikke muligt at stemme elektronisk. Her kan du få registreret dit ejerskab og dermed ret til fysisk at deltage på en generalforsamling mod gebyr. For registrering kontakt ufonds@sparkron.dk.

Der er naturligvis fortsat ikke noget krav om, at du skal deltage og stemme, men med ændringerne bliver det lettere for dig at holde øje med, hvornår du som aktionær kan få indflydelse.

Læs også

investering vækst

Konti

Fastrente Opsparing: Lås pengene, og få mere i rente

Fastrente Opsparing er for dig, der ønsker en særlig attraktiv rente af pengene på din opsparing mod at binde beløbet i 6 eller 12 måneder.

Kom i Djurs Sommerland til rabatpris!

Kundedag

Ses vi til kundedag i Djurs Sommerland?

Nu er det snart tid til en tur i ruuuuuuutsjebanen, og vi glæder os til at møde dig og din familie! Lørdag 21. september inviterer Sparekassen Kronjylland til kundedag i Djurs Sommerland til rabatpris. Sparekassens kunder har parken helt for sig selv.

Mobiltelefon

Digital sikkerhed

Pas på falske webshops

Vildt lave priser på mærkevarer? Tilmelding af dit betalingskort til Google eller Apple Pay i løbet af betalingen? Det er klare tegn på falske webshops - og dem bliver flere i øjeblikket forsøgt svindlet af.

ECB forventes at sænke renten 6. juni

Status med cheføkonomen

ECB sænker renten - og hvad så?

CHEFØKONOM: Det store spørgsmål er, hvad der kommer til at ske med renten efter juni? Spørger man det finansielle marked, så venter det, at den korte rente samlet set sættes ned med omtrent 1,5 procentpoint over de næste par år.