investering

Nye afviklingsregler 

27. og 28. maj 2024 træder nye afviklingsregler i kraft i henholdsvis Canada og USA i forbindelse med værdipapirhandel. For begge lande går antal af afviklingsdage for værdipapirer fra 2 til 1 dag.

Europa fastholder derimod 2 afviklingsdage indtil videre.

For dig som investor betyder ændringen ikke noget, så længe du udelukkende køber og sælger europæiske aktier.

Hvis du både handler europæiske og amerikanske/canadiske aktier:

Hvis du efter 28. maj 2024 sælger europæiske aktier for at købe for et tilsvarende beløb i amerikanske aktier, vil du opleve, at handlen bliver afvist, da salget af europæiske aktier afvikler en dag senere end de amerikanske.

Eksempel:

Du sælger en europæisk aktie med handelsdag 24.04.2024, og dermed afviklingsdag to dage senere: 26.04.2024. Det vil sige, at du får pengene fra salget på din konto 26.04.2024.

Du køber samtidig en amerikansk aktie, altså med handelsdag 24.04.2024, og dermed afviklingsdag en dag senere: 25.04.2024. Det vil sige, at pengene bliver hævet på din konto 25.04.2024.

Med mindre du sørger for at have penge til købet stående på kontoen, vil handlen blive afvist, da der endnu ikke er gået penge ind fra salget. Du kan også vælge at vente en dag med at købe de amerikanske aktier.

Hold derfor ekstra øje med kontoen, inden du handler værdipapirer, der er omfattet af de nye regler.

Læs også

investering vækst

Konti

Fastrente Opsparing: Lås pengene, og få mere i rente

Fastrente Opsparing er for dig, der ønsker en særlig attraktiv rente af pengene på din opsparing mod at binde beløbet i 6 eller 12 måneder.

Kom i Djurs Sommerland til rabatpris!

Kundedag

Ses vi til kundedag i Djurs Sommerland?

Nu er det snart tid til en tur i ruuuuuuutsjebanen, og vi glæder os til at møde dig og din familie! Lørdag 21. september inviterer Sparekassen Kronjylland til kundedag i Djurs Sommerland til rabatpris. Sparekassens kunder har parken helt for sig selv.

Mobiltelefon

Digital sikkerhed

Pas på falske webshops

Vildt lave priser på mærkevarer? Tilmelding af dit betalingskort til Google eller Apple Pay i løbet af betalingen? Det er klare tegn på falske webshops - og dem bliver flere i øjeblikket forsøgt svindlet af.

ECB forventes at sænke renten 6. juni

Status med cheføkonomen

ECB sænker renten - og hvad så?

CHEFØKONOM: Det store spørgsmål er, hvad der kommer til at ske med renten efter juni? Spørger man det finansielle marked, så venter det, at den korte rente samlet set sættes ned med omtrent 1,5 procentpoint over de næste par år.