Forskudsopgørelsen er tilgængelig

Nyheder

Styr på pas, valuta og betalingskort, hvis ferien skal holdes i udlandet i år?

Går ferien til udlandet? Så skal du som altid huske at have styr på familiens pas, betalingskort og beløbsgrænser, inden I drager mod fremmede himmelstrøg.

To kort på rejsen? Husk at betalinger med Apple Pay tæller med i din beløbsgrænse fra Visa/Dankort

Med et Visa/Dankort kan du højst købe for 25.000 kroner pr. 8 dage i udlandet – inklusive automathævninger. Det lyder umiddelbart af meget, men har du kort tid inden ferien betalt rejsen med dit kort på en udenlandsk hjemmeside eller foretaget almindelige betalinger med Apple Pay i danske butikker, kan en familieferie godt støde mod kortets loft. Sker det, kan du ikke gennemføre flere betalinger eller hæve penge. Vi anbefaler derfor et Mastercard kreditkort som supplement. Både Mastercard og Visa/Dankort er designet til at blive brugt i udlandet, men du kan komme ud for, at visse betalingssteder sværger til Visa-kort, andre til Mastercard. Det er derfor en fordel at have begge dele med. Er du uheldig at miste det ene, har du også det andet som backup.

Billeje kræver ofte et internationalt kreditkort

Skal du leje bil i udlandet, skal du også være opmærksom på, at biludlejningsfirmaerne ofte kræver, at du betaler billejen med et internationalt kreditkort. Det har vi set eksempler på i både Europa og USA. Dit Visa/Dankort er IKKE et kreditkort, men et debitkort. Det betyder, at hver gang, du bruger kortet, bliver beløbet hævet ganske kort tid efter på den tilknyttede konto. Det gælder ikke for et kreditkort – her bliver beløbene typisk hævet en gang om måneden, og det er sådan et kort, flere af udlejningsfirmaer gerne vil have, at du bruger. Det kan for eksempel være et Mastercard kreditkort (ikke Mastercard Debit).

Alle Mastercard kreditkort har desuden den fordel, at de automatisk har tilknyttet en rejseforsikring, der sikrer dig hjælp i udlandet, hvis uheldet er ude. Tjek altid, hvordan du er dækket, inden du rejser – og om det dækker dine behov. Bliv klogere og få et ferieforsikringsoverblik

Valuta?

Hvis du skal bruge kontanter, anbefaler vi, at du hæver dem, når du er fremme på rejsen. Har du imidlertid behov for at have kontanter med hjemmefra, kan du som kunde i Sparekassen gratis hæve euro (op til et vist beløb) i vores automater. Har du brug for det, har du også mulighed for at bestille valuta inden din ferie. Ligesom der kan gå op til fire uger fra bestilling til modtagelse af et ekstra betalingskort, kan der være op til nogle ugers ventetid på bestilt valuta.

Husk også at tjekke udløbsdatoen på både voksne og børns pas. Normalt tager det 11-15 hverdage at få et nyt pas. Når du fornyer dit pas, får du et nyt pasnummer. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom, hvis du har købt flybilletter og oplyst dit gamle pasnummer. I det tilfælde bør du kontakte dit flyselskab, så de kan få det rettet.

Klar til rejse og "Danskerlisten"?

Hvis du vil være sikker på at få seneste nyt i forhold til kriser, naturkatastrofer eller politiske uroligheder på din rejsedestination, er appen Rejseklar god at have på din smartphone. Her kan du også se Udenrigsministeriets rejsevejledninger og nemt melde dig på Danskerlisten og dermed oplyse, hvor i udlandet du befinder dig hvornår.

Når du er tilmeldt Danskerlisten har Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte dig med vigtige informationer om, hvordan du bør forholde dig, hvis der opstår en alvorlig krise i det land, du er. 

 

Læs også

Familie produkter

Garant

I alt 63 millioner kroner bliver udbetalt i renter til garanter

Er du en af Sparekassens 37.000 garanter, så får du i starten af april udbetalt 4,5 procent i rente af din garantkapital. Pengene bliver overført til din afkastkonto. Vi udbetaler i alt 63 millioner kroner til vores garanter.

Udlevér aldrig dit betalingskort til andre

Svindel

Ny svindelbølge hærger

De seneste dage er flere blevet forsøgt svindlet til at udlevere deres betalingskort. Især ældre mennesker er blevet ringet op med besked om, at deres betalingskort er i uorden eller er ved at blive svindlet – og at kortet derfor vil blive hentet af en medarbejder fra banken – eller politiet. Vi har set en stor stigning i denne svindeltype de seneste dage både i Sparekassen og på tværs af pengeinstitutter.

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Påskeoplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Her er din nye MobilePay

Digitale løsninger

Har du set, at MobilePay er blevet opdateret?

Appen har fået nyt design og ny navigation. Som noget nyt er en WeShare-funktion også flyttet ind, så du nemt kan dele udgifter i en gruppe. Opdateringen får du i selve MobilePay-appen.