Nyheder

Har du overvejet et økonomisk nytårsforsæt?

Mange starter året med et nytårsforsæt – ofte ønsker vi at bevæge os noget mere, indføre en kødfri dag eller have mindre skærmtid i familien. Det er alt sammen gode mål, men har du overvejet, at du samtidig kan have et økonomisk nytårsforsæt, hvor du ser på, hvordan du får mest ud af dine penge?

Vi giver dig fire bud herunder. 

Nytårsforsæt #1: Opsig overflødige abonnementer

1. Lav en liste over dine abonnementsaftaler. Skriv også, hvad de koster. Du kan typisk finde priserne på dine abonnementer i oversigten over betalingsaftaler i Net- eller Mobilbank. Tjek for eksempel:

  • Aviser og magasiner
  • TV-pakker
  • Mobil
  • Fitness
  • Andet

2. Gennemgå listen. Er priserne fair? Er der abonnementer, du kan få til en bedre pris andre steder? Eller abonnementer, du egentlig ikke bruger?

3. Opsig overflødige abonnementsaftaler hurtigst muligt.

Nytårsforsæt #2: Tjek lånet i din bolig

For mange er lånet til boligen familiens største udgift. Da renten på realkreditlån er historisk lav, er det værd at undersøge, om der er penge at spare.

Har du allerede fast rente:
Tjek, om du kan spare penge ved at omlægge dit realkreditlån. Måske kan du få en lavere fast rente end den, du allerede har. Som tommelfingerregel anbefaler vi, at du omlægger dit realkreditlån, hvis du har et nuværende 30-årigt lån med en fast rente på 2 procent eller mere. For lån på 20 år og derunder lyder anbefalingen, at du lægger om, hvis du har 1,5 procent eller mere.

Har du variabel rente?
Måske er den faste rente nu så lav, at du synes, det er tid til at overveje at gå fra variabel til fast rente. Renten på et fastforrentet lån er højere end på de variabelt forrentede, men prisen, du betaler for at ”forsikre” dig mod fremtidige rentestigninger, kan være så begrænset, at det er det værd. For mange boligejere kan langsigtet stabilitet og sikkerhed i økonomien være attraktivt.
Tag fat i din rådgiver, hvis vi skal regne på tallene.

Se vores aktuelle låneanbefalinger på realkreditlån her

Nytårsforsæt #3: Saml dine pensionsopsparinger

Du kan give dig selv et godt overblik over dine pensionsordninger ved at samle dem ét sted. Brug gerne lidt tid på at undersøge, hvilken type opsparing og investering, du ønsker. Det kan nemlig blive til mange penge med tiden.
Særligt ved mange skift af arbejdsplads risikerer du at have startet en hel serie af forskellige ordninger op. Ved at samle pensionen ét sted, sparer du også penge, da du ikke skal betale administrationsgebyr for at have dem stående flere steder.

Med dit NemID kan du logge ind på pensionsinfo.dk, hvor du finder oplysninger om alle dine pensionsordninger. Det er et godt sted at starte og også et godt udgangspunkt for en samtale med din rådgiver, hvis du vil have hjælp til at give pensionen et servicetjek.

Nytårsforsæt #4: Skru ned for varmeregning og energiforbrug

Hvis du har købt hus, skal bygge til eller planlægger at renovere dit hus, så er det måske nu, du skal lave en energirenovering? Det kan mindske både dit årlige energiforbrug og din CO₂-udledning, øge boligens værdi, forbedre indeklimaet – og måske også husets energimærke.

Et godt sted at starte, er forbedringer, du i forvejen skal i gang med: Måske skal du have nye vinduer, nyt tag eller en ny varmekilde? Du kan eksempelvis bruge vores energiberegner til at få et fingerpeg om, hvor der er penge at spare i netop DIN bolig.

Måske er der også støtte at hente
Sandsynligvis kan bruge håndværkerfradraget til at betale noget af den arbejdsløn, der går til at udføre opgaverne. Nogle løsninger er der også tilskud til. Ønsker du at udskifte dit gamle oliefyr, har du eksempelvis mulighed for at søge om tilskud fra staten. Er dit realkreditlån hos os, har du også mulighed for at få yderligere 10.000 kroner i støtte før skat fra Totalkredit, når du skifter dit gamle oliefyr ud med en varmepumpe – for at opnå det, skal du bo uden for et fjernvarmeområde og opfylde en række øvrige vilkår. Læs mere om at få støtte til at sige farvel til oliefyret her.

Fortsæt endelig selv listen med gode råd til, hvordan du kan spare penge i 2021. Det kan vise sig, at der er mange penge at spare, hvad enten det er her-og-nu besparelser eller på den lidt længere bane.

Godt nytår!

Aktuelt lige nu

COVID-19

Vi passer på dig - og på hinanden

Vi har valgt at lukke dørene til vores afdelinger. Hvis du har brug for vores hjælp, så ring endelig til os - så kan vi sammen aftale, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Pension forsikring

Nyheder

Pluslån: Nye lånemuligheder for dig med stor friværdi i din bolig

Hvis du har en stor friværdi og ønsker afdragsfrihed i 10-30 år, er et pluslån måske noget for dig.

Investering service

Nyheder

Hvordan gik det aktierne i 2020 - og hvordan vil de klare sig i 2021?

Bumpene på vejen var større end normalt i 2020. Vaccinegodkendelser gav dog medvind til aktierne i fjerde kvartal. Hvad er udsigten for 2021?

Bolig forberedelse

Nyheder

Ny godkendelse af nethandel: Dit kort skal være tilmeldt 3D Secure

Nu skal du godkende internethandler med en personlig kode eller som alternativ vælge at godkende med din NemID app.