Nytårsfortsæt

Nyheder

Har du overvejet et økonomisk nytårsforsæt?

Mange starter året med et nytårsforsæt – ofte ønsker vi at bevæge os noget mere, indføre en kødfri dag eller have mindre skærmtid i familien. Det er alt sammen gode mål, men har du overvejet, at du samtidig kan have et økonomisk nytårsforsæt, hvor du ser på, hvordan du får mest ud af dine penge?

Vi giver dig fire bud herunder. 

Nytårsforsæt #1: Opsig overflødige abonnementer

1. Lav en liste over dine abonnementsaftaler. Skriv også, hvad de koster. Du kan typisk finde priserne på dine abonnementer i oversigten over betalingsaftaler i Net- eller Mobilbank. Tjek for eksempel:

  • Aviser og magasiner
  • TV-pakker
  • Mobil
  • Fitness
  • Andet

2. Gennemgå listen. Er priserne fair? Er der abonnementer, du kan få til en bedre pris andre steder? Eller abonnementer, du egentlig ikke bruger?

3. Opsig overflødige abonnementsaftaler hurtigst muligt.

Nytårsforsæt #2: Tjek lånet i din bolig

For mange er lånet til boligen familiens største udgift. Da renten på realkreditlån er historisk lav, er det værd at undersøge, om der er penge at spare.

Har du allerede fast rente:
Tjek, om du kan spare penge ved at omlægge dit realkreditlån. Måske kan du få en lavere fast rente end den, du allerede har. Som tommelfingerregel anbefaler vi, at du omlægger dit realkreditlån, hvis du har et nuværende 30-årigt lån med en fast rente på 2 procent eller mere. For lån på 20 år og derunder lyder anbefalingen, at du lægger om, hvis du har 1,5 procent eller mere.

Har du variabel rente?
Måske er den faste rente nu så lav, at du synes, det er tid til at overveje at gå fra variabel til fast rente. Renten på et fastforrentet lån er højere end på de variabelt forrentede, men prisen, du betaler for at ”forsikre” dig mod fremtidige rentestigninger, kan være så begrænset, at det er det værd. For mange boligejere kan langsigtet stabilitet og sikkerhed i økonomien være attraktivt.
Tag fat i din rådgiver, hvis vi skal regne på tallene.

Se vores aktuelle låneanbefalinger på realkreditlån her

Nytårsforsæt #3: Saml dine pensionsopsparinger

Du kan give dig selv et godt overblik over dine pensionsordninger ved at samle dem ét sted. Brug gerne lidt tid på at undersøge, hvilken type opsparing og investering, du ønsker. Det kan nemlig blive til mange penge med tiden.
Særligt ved mange skift af arbejdsplads risikerer du at have startet en hel serie af forskellige ordninger op. Ved at samle pensionen ét sted, sparer du også penge, da du ikke skal betale administrationsgebyr for at have dem stående flere steder.

Med dit NemID kan du logge ind på pensionsinfo.dk, hvor du finder oplysninger om alle dine pensionsordninger. Det er et godt sted at starte og også et godt udgangspunkt for en samtale med din rådgiver, hvis du vil have hjælp til at give pensionen et servicetjek.

Nytårsforsæt #4: Skru ned for varmeregning og energiforbrug

Hvis du har købt hus, skal bygge til eller planlægger at renovere dit hus, så er det måske nu, du skal lave en energirenovering? Det kan mindske både dit årlige energiforbrug og din CO₂-udledning, øge boligens værdi, forbedre indeklimaet – og måske også husets energimærke.

Et godt sted at starte, er forbedringer, du i forvejen skal i gang med: Måske skal du have nye vinduer, nyt tag eller en ny varmekilde? Du kan eksempelvis bruge vores energiberegner til at få et fingerpeg om, hvor der er penge at spare i netop DIN bolig.

Måske er der også støtte at hente
Sandsynligvis kan bruge håndværkerfradraget til at betale noget af den arbejdsløn, der går til at udføre opgaverne. Nogle løsninger er der også tilskud til. Ønsker du at udskifte dit gamle oliefyr, har du eksempelvis mulighed for at søge om tilskud fra staten. Er dit realkreditlån hos os, har du også mulighed for at få yderligere 10.000 kroner i støtte før skat fra Totalkredit, når du skifter dit gamle oliefyr ud med en varmepumpe – for at opnå det, skal du bo uden for et fjernvarmeområde og opfylde en række øvrige vilkår. Læs mere om at få støtte til at sige farvel til oliefyret her.

Fortsæt endelig selv listen med gode råd til, hvordan du kan spare penge i 2021. Det kan vise sig, at der er mange penge at spare, hvad enten det er her-og-nu besparelser eller på den lidt længere bane.

Godt nytår!

Aktuelt lige nu

Nyheder

Danmarks mest tilfredse privatkunder - for tredje år i træk

- Tilfredse kunder er vores vigtigste strategiske mål. Derfor er vi utroligt glade for, at netop vores kunder er de mest tilfredse – ikke mindst, når det nu har været tilfældet tre år i træk, slår vores adm. direktør Klaus Skjødt fast.

400 meter til nærmeste hjertestarter

Nyheder

Nye hjertestartere sikrer, at hjælpen altid er tæt på

Der må maksimalt være 400 meter til den nærmeste hjertestarter fra én af Sparekassen Kronjyllands afdelinger. Sådan lyder beslutningen, der har fået Sparekassen til at investere i syv nye hjertestartere.

Ny netbank og mobilbank

Nyheder

Prøv den nye net- og mobilbank

I disse måneder knokler vi for at få vores nye net- og mobilbank helt klar, men allerede nu kan du prøve den af og bruge stort set alle funktioner.

Sparekassen åbner ny afdeling i København K

Nyheder

Sparekassen åbner ny afdeling i København K

De seneste år har vi åbnet en række nye afdelinger, og nu gør vi det igen. Denne gang er valget faldet på København K., hvor 10 lokale medarbejdere allerede er i fuld gang.