Forskudsopgørelsen er tilgængelig

Nyheder

Tips til en skræmmende god økonomi

Selvom Halloween er højtid for uhygge og chok, vil vi i Sparekassen gerne sikre, at du ikke bliver udsat for skræmmende overraskelser i din privatøkonomi. Vi har derfor fundet nogle situationer, det kan blive særdeles uhyggeligt ikke at have styr på.  

10 situationer, du ikke ønsker:

1. Du har ikke en indbo- eller ulykkesforsikring 🎃

Det kan blive uhyggeligt dyrt, hvis uheldet er ude, og du ikke er forsikret - så hæfter du nemlig selv for at dække diverse skader og tab. Har du styr på familiens indbo- og ulykkesforsikring? Ligesom det kan koste dig dyrt, hvis du ikke har de rette forsikringer - er det penge ud af vinduet, hvis du betaler for flere forsikringer, end du har behov for.

Er du usikker på, om du har de rette forsikringer, kan du få et gratis forsikringstjek hos vores samarbejdspartner, Gjensidige. Du kan se en oversigt over de forskellige forsikringstyper her

2. Du har kun ét betalingskort med på ferien - og pludselig har det ramt beløbsgrænsen 🎃

Kan dit betalingskort pludselig ikke bruges på ferien, kan drømmeturen pludselig blive til et mareridt.

Med et Visa/Dankort kan du højst købe for 25.000 kroner pr. 7 dage i udlandet – inklusive automathævninger. At vi som regel benytter Dankort-delen, når vi handler i butikkerne herhjemme, giver blandt andet den fordel, at vi ikke tærer på Visa-delens beløbsgrænse og derfor har den fulde beløbsgrænse til rådighed, når vi eksempelvis skal rejse i udlandet. Vær dog opmærksom på, at betalinger med Apple Pay i danske butikker og betaling med dit Visa/Dankort i din wallet på mobilen også tæller med som Visa-betalinger. Det kommer bag på mange. Skal du ud at rejse, skal du derfor være opmærksom, hvis du inden har foretaget store eller mange mindre betalinger med Apple Pay eller din wallet.

Bruger du dit Visa/Dankort til at købe ferien på en udenlandsk hjemmeside, tæller dette køb også med i Visa-delens maksimumbeløb på 25.000 kroner pr. løbende syv dage.

Undgå at blive hjemsøgt af spærrede kort på din næste rejse: >>

3. Du får ikke lavet en pensionsopsparing i tide 🎃
Det er en uhyggelig god investering i din fremtid at påbegynde en pensionsopsparing tidligt. På den måde skal du lægge mindre til side ad gangen for at opnå en fornuftig opsparing. Vi står klar til at vejlede dig om alle dine pensionsspørgsmål, så du er godt rustet til fremtiden.
4. Du dør, og din kæreste, som du har boet sammen med i mindst to år arver din pension, selvom du troede, at arven gik til andre 😱 

Kommer manden med leen uanmeldt forbi, kan det - udover at blive en meget trist oplevelse for dine efterladte - også resultere i, at din pension havner et sted, du ikke ønsker. Har du boet sammen med din kæreste i mindst to år, er det kæresten, der arver din pension, hvis pensionsordningen er oprettet efter januar 2008. For mange er det det helt rigtige, men alt efter din situation kan det også være, at du foretrækker, at det er dine forældre eller børn, der arver din pension efter dig. Det er derfor værd at være opmærksom på den automatiske begunstigelse, der sker efter to års samliv. Du kan nemt ændre begunstigelsen, hvis du ønsker det.  

Læs mere om pensionsbegunstigelse her >>

5. Du betaler fuld pris på oplevelser i stedet for at få rabat med Sparekassen 👻

Som kunde hos os kan du få rabat på en række dyre- og oplevelsesparker. Med billetter til både børn og voksne kan du gøre efteråret sjovere for hele familien.

Læs om rabatterne her

6. Du binder dig til et dyrt og uigennemsigtigt lån 🎃

 Et lån kan åbne op for en masse nye muligheder såsom en bil, drømmehuset, den selvstændige virksomhed eller ekstra midler til sommerferien. Det er dog ikke ligegyldigt, hvilket lån du binder dig til. Det kan nemlig blive vildt uhyggeligt, hvis du pludselig hæfter for skyhøje renter. I Sparekassen vil vi derfor gerne vejlede dig, når du mangler hjælp til finansiering, så du slipper for uforudsete oplevelser.

7. Du hæver penge for en person og medvirker uden at vide det til hvidvask 🎃 

Vælger du at være hjælpsom og hæve penge for en person til halloweenfesten i nattelivet, risikerer du at medvirke til hvidvask. Kriminelle kan nemlig bruge dig som et ”muldyr” ved at overføre kontanter til din konto og så bede dig hæve beløbet for dem. Kendes du skyldig i hvidvask, kan strafferammen være op til halvandet års fængsel. 

Vær derfor opmærksom på denne svindel, hvis du vil undgå at tilbringe din næste Halloween bag tremmer med et lidt for livagtigt fangedragtskostume.

8. Du får ikke energirenoveret din bolig 👻

Du risikerer at gå glip af uhyggeligt gode besparelser, hvis du ikke får energirenoveret din bolig. Udover at gøre miljøet en tjeneste, kan du se frem til en lavere varmeregning, et sundere indeklima og en øget værdi af din bolig.
Læs mere om dine muligheder og beregn hvor skræmmende mange penge, du kan spare om året:
Læs om energiforbedring af dit hus

9. Din elregning hjemsøger dig 👻  
Priserne på el spøger stadig i mange danskeres økonomi. Der er heldigvis flere ting, du kan gøre for at undgå, at regningen bliver mere skræmmende end højest nødvendigt.

Der er ofte penge at spare - f.eks. på dit forbrug af standby-strøm. Sørg også for at anvende dine elapparater mest effektivt og at slukke for det lys, du ikke bruger. Gamle elektriske apparater - som for eksempel køleskab eller fryser - kan i øvrigt være nogle uhyggelige strømslugere - måske kan en udskiftning til nyt og mere energivenligt lette din økonomi på sigt?
10. Du mister overblikket over din økonomi 👻 
I Sparekassen vil vi gerne give dig økonomisk tryghed, så du kan sætte pris på din hverdag uden uro og bekymringer. Mangler du et overblik over din økonomi og dine muligheder - eller er du bekymret over noget ved din økonomi, så kontakt endelig din rådgiver. Han eller hun hjælper meget gerne med at få lagt en plan - det gælder også, hvis du for eksempel har regninger, du har svært ved at få betalt. Det er bedre at sætte ind nu end senere.

Trænger dit økonomi til et eftersyn?

Vil du gerne have vendt din økonomi med os, så husk, at du altid kan kontakte din personlige rådgiver. Du kan ringe direkte til din rådgiver - eller for eksempel skrive i din mobil- eller netbank. 

Kontakt os

Få rådgivning der passer dine behov

89 12 24 00

Find medarbejdere

Læs også

investering vækst

Konti

Fastrente Opsparing: Lås pengene, og få mere i rente

Fastrente Opsparing er for dig, der ønsker en særlig attraktiv rente af pengene på din opsparing mod at binde beløbet i 6 eller 12 måneder.

Kom i Djurs Sommerland til rabatpris!

Kundedag

Ses vi til kundedag i Djurs Sommerland?

Nu er det snart tid til en tur i ruuuuuuutsjebanen, og vi glæder os til at møde dig og din familie! Lørdag 21. september inviterer Sparekassen Kronjylland til kundedag i Djurs Sommerland til rabatpris. Sparekassens kunder har parken helt for sig selv.

Mobiltelefon

Digital sikkerhed

Pas på falske webshops

Vildt lave priser på mærkevarer? Tilmelding af dit betalingskort til Google eller Apple Pay i løbet af betalingen? Det er klare tegn på falske webshops - og dem bliver flere i øjeblikket forsøgt svindlet af.

ECB forventes at sænke renten 6. juni

Status med cheføkonomen

ECB sænker renten - og hvad så?

CHEFØKONOM: Det store spørgsmål er, hvad der kommer til at ske med renten efter juni? Spørger man det finansielle marked, så venter det, at den korte rente samlet set sættes ned med omtrent 1,5 procentpoint over de næste par år.