Kontorplanter retur til regnskoven

Sparekassen Kronjylland har doneret en række kontorplanter fra sit hovedsæde til Randers Regnskov. Det var Sparekassen selv, der henvendte sig til Regnskoven for at høre, om de kunne bruge de planter, de havde i overskud, og det tilbud blev mere end vel modtaget.

Fra kontormiljø til slangetempel

Idéen om at give kontorplanterne en ny tilværelse i Randers Regnskov opstod hos Sparekassens indkøbsansvarlige, Marie Nedergaard Rasmussen:

- I Sparekassen Kronjylland har vi fokus på at reducere vores miljø- og klimabelastning for at undgå spild. Det betyder blandt andet, at vi gør en indsats for at genbruge så meget som muligt. Derfor donerer vi det væk, som vi ikke længere selv har brug for. Det gælder både møbler og – som her – planter, hvor nogle f.eks. er blevet for store. Når vi donerer dem til Randers Regnskov, ved vi nemlig, at andre får glæde af dem, forklarer Marie Nedergaard Rasmussen.

Mette Christensen, der er gartner i Randers Regnskov, fortæller at hun blev glædeligt overrasket, da hun hørte om muligheden for at modtage de mange planter fra Sparekassen:

- Vi er utroligt glade for at tage imod alle planterne – det er næsten som at få en sen julegave. Nu bliver de sat ud i vores kupler og terrarier – man kan næsten sige, at de vender ”hjem” til deres oprindelige miljø”, fortæller en begejstret Mette Christensen.

De mange kontorplanter fra Sparekassen får nu til huse i Regnskovens kupler for Sydamerika, Afrika og Asien, mens andre plantes i Slangetemplet.

- Vi har et pænt stort dyretryk på planterne i Regnskoven, så der går nogle til indimellem. De fleste af Sparekassens planter passer til miljøet i Afrikakuplen, og det er heldigt, for det er også her, at dyretrykket er størst, afslutter Mette Christensen.

Planterne fra Sparekassen kan nu opleves på alle Regnskovens åbningsdage 343 dage om året.