Klaus Skjødt

Investorer vilde efter kapital fra Sparekassen Kronjylland

Udstedelse kunne have været mere end dobbelt så stor, selv om den blev øget

Sparekassen Kronjylland havde planer om at udstede 200 millioner kroner i supplerende kapital, da de onsdag morgen åbnede for interesserede investorer. Få timer efter havde investorerne budt ind på mere end 500 millioner kroner. Sparekassen besluttede at hæve udstedelsen til 250 millioner kroner, men kunne altså have fået mere end det dobbelte.

- Det er en meget overvældende interesse, som vidner om en stor tillid til Sparekassens soliditet, vækst og strategi. Det er vi naturligvis glade for, fortæller adm. direktør Klaus Skjødt.

Kapitalen skal afløse en supplerende kapital på 200 millioner kroner, der udløber senere på året. Sparekassen har en meget stærk kapitalstruktur. Ved seneste regnskab havde Sparekassen Kronjylland en kapitalprocent på 22,1, hvilket giver en overdækning på 10,1 procentpoint efter buffere, hvilket svarer til 2,2 milliarder kroner.

- Derfor kunne vi godt have ventet med at udstede kapital, men vi vil altid være meget velpolstrede og er måske lidt forsigtige. Det er også noget af det, som investorerne nu kvitterer for med deres store interesse for vores udstedelse, vurderer Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland er Danmarks største sparekasse, og som garantsparekasse er den en selvejende institution. Den supplerende kapital er derfor et supplement til sparekassens opsparede overskud og garantkapital. Det er professionelle og finansielle investorer, der står bag investeringerne. Udstedelsen løber i syv år og er gennemført med Nykredit som partner.