Investering netbank

Flere kvinder kommer i gang med at investere

Der er stadig langt flere mænd end kvinder, der investerer i aktier. Men et stigende antal kvinder har fået øje på fordelene ved at lade pengene arbejde.

Det mærker man blandt andet hos Danmarks største investeringsnetværk for kvinder, Female Invest:

– Udviklingen er et vigtigt skridt mod større finansiel lighed mellem kønnene, mener Emma Bitz, stifter af Female Invest. Derfor sætter Female Invest endnu en gang - og nu i samarbejde med Sparekassen Kronjylland - kvinder og investering på dagsordenen. Det sker til et stort event på Aros i hjertet af Aarhus. Her vil Emma Bitz, som blandt andet er medforfatter på bestsellerbogen "Klar, Parat, Investér" og Sparekassen Kronjyllands cheføkonom Anders Høyer klæde kvinderne på til at komme i gang med at investere.

Arrangementet foregår sidst i april, og billetterne bliver revet væk, hvilket i den grad vidner om kvindernes øgede interesse for investering.

– Vi oplever en stærkt stigende interesse for vores arrangementer blandt kvinder, og det er tydeligt, at mange har et ønske om at gøre mere med deres penge end at lade dem samle støv på bankkontoen. De har bare brug for et skub til at komme i gang, forklarer Emma Bitz.

Barsel og flere leveår

– Der er mange faktorer, som gør, at det er vigtigt, at kvinder investerer deres penge. Udover det lave rentemiljø, vi har for tiden, så lever kvinder generelt længere og har dermed flere år, de skal finansiere den dag, de går på pension. Lige nu har kvinder i aldersgruppen 70-79 år en pensionsformue, som er 43 % mindre end mændenes i samme aldersgruppe. Det skyldes bl.a., at kvinderne ofte tager den længste barsel og gennem et helt liv ender med en samlet løn, der er mindre end mændenes. Ved at investere pengene kan kvinderne være med til at lukke dette skel. Det er derfor vigtigt, at der kommer større fokus på det, forklarer hun og tilføjer, at flere undersøgelser viser, at kvinder er ret gode til at investere langsigtet og spotte de aktier, der vil klare sig godt.

Female Invest arbejder for at skabe større finansiel lighed. Det gør de bl.a. ved at oplyse kvinder om investering og privatøkonomi i samarbejde med finansielle institutioner på tværs af landegrænser. Siden 2017 har de haft mere end 20.000 kvinder til deres arrangementer og workshops.

Læs også: Ny i investering - sådan kommer du godt i gang

Har du spørgsmål til at komme i gang med at investere, kan du kontakte din rådgiver i Sparekassen Kronjylland.