Vagtskifte i Sparekassen Kronjylland: Yngre kræfter til Grenaa

Sparekassens Grenaa afdeling henter ny afdelingsdirektør fra Egå med stort lokalkendskab. Nuværende afdelingsdirektør bliver efter eget ønske souschef og får større kundekontakt.

Sparekassen Kronjyllands frontfigur i Grenaa siden 2002 Hugo Nybo Andersen har haft lederjobs i bankverdenen, lige siden han var 23 år. De seneste år har han vidst, at han ikke ønskede at slutte sin karriere, mens han var afdelingsdirektør, men i stedet skrue ned for lederskabet og op for kundekontakten. Det får han nu indfriet. Den snart 60-årige Grenaa-profil så nemlig en oplagt mulighed for et generationsskifte, da han stod for at skulle finde en ny souschef til sin afdeling i foråret:

– Jeg synes, at det gav god mening at tænke langsigtet og gå efter en ny ledelsessammensætning, som både gjorde det muligt at få yngre kræfter til afdelingen og samtidig tog højde for mit eget ønske om andre opgaver. 1. maj overlader jeg derfor trygt roret til min kollega 35-årige Søren Mandrup Wellejus og vil fremover selv være souschef. Jeg glæder mig især til i endnu højere grad at skulle rådgive afdelingens erhvervskunder. Jeg har virkelig brændt efter kontakten med erhvervskunderne og ønsket er derfor helt mit eget, forklarer Hugo Nybo Andersen.

Tilbage til Grenaa

Søren Mandrup Wellejus kommer fra en stilling som afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Egå, men startede i 2005 som elev netop i Grenaa afdeling under Hugo Nybo Andersen. Efter endt elevtid blev Søren Mandrup Wellejus ansat i en af Sparekassens afdelinger i Aarhus, hvorefter han i 2011 blev souschef i Egå. De seneste to år har han været afdelingsdirektør. Der er derfor tale om en mand, der både har erfaring med Grenaa afdeling og jobbet som afdelingsdirektør. Siden 2011 har han ovenikøbet selv boet i Grenaa, ligesom han har trådt sine ungdomssko i området:

– Efter at have gået i skole på Sjælland tog jeg 10. klasse på efterskolen i Grenaa og derefter tre år på Grenaa Handelsskole. De seneste otte år har jeg boet i Grenaa sammen med min hustru, så det er en by, jeg kender særdeles godt og holder meget af, fortæller Søren Mandrup Wellejus.

Ønskescenarie

– Sparekassen Kronjylland har en solid afdeling i byen med dygtige lokale profiler, og det team glæder jeg mig meget til at blive en del af og stå i spidsen for. Det bliver også spændende at drive en afdeling i min egen hjemby og på den måde være en del af byens puls. På kundernes, afdelingens og egne vegne er jeg rigtig glad for, at vi fortsat har Hugos store erfaring i afdelingen. Han kommer især til at gøre en forskel for nuværende og kommende erhvervskunder, og jeg kan ikke tænke mig et bedre setup, lyder det fra den kommende afdelingsdirektør, der bor i Grenaa sammen med sin hustru og parrets tre døtre på 6, 3 og ½ år.

I anledning af vagtskiftet holder Sparekassen Kronjylland i Grenaa reception fredag 3. maj klokken 14-16.