Sparekassen redder lokal hjertestarter

Hjertestarteren, der hænger på Jan Sørensens ejendom ved Spentrup, bliver ikke længere automatisk serviceret.

I sin tid lagde Jan Sørensen blot ejendom til, da lokale ildsjæle ønskede at opsætte en hjertestarter i Jennum ved Spentrup. Hjertestarteren blev dengang opsat og serviceret af virksomheden, Kunsten at redde liv, men efter virksomhedens konkurs tidligere på året, har ingen længere ansvaret for hjertestarteren på Jan Sørensens ejendom.

− Det har sat mig i en vanskelig situation. Jeg har jo blot lagt ejendom til for at hjælpe, og nu risikerer jeg at have en registreret hjertestarter hængende, som ikke dur, forklarer Jan Sørensen.

Sparekassen Kronjylland i Spentrup er i forvejen engageret i lokalområdet i forskellige sammenhænge og har valgt at betale for serviceringen af hjerterstarteren det næste år:

− I Sparekassen Kronjylland ligger det os meget på sinde også at støtte de mindre samfund og være med til at gøre det attraktivt at bo, leve og arbejde i lokalområdet. Som områdets lokale pengeinstitut har vi derfor valgt at betale for det første års servicering af hjertestarteren hos Jan Sørensen. Det er jo en hjertestarter, som gavner hele området, lyder det fra Jacob Tange, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland i Spentrup.

Sparekassen Kronjylland i Spentrup betaler for servicering af hjertestarteren hos firmaet First8 fra 1. juli 2017 til 1. juli 2019. Borgerne i Jennum er for nylig blevet enige om en løsning fra næste sommer, hvor borgerne går sammen om at betale udgiften fremadrettet.