IFO'ens børns er flittige med fodbolden

Det er bidende koldt med snefnug i luften, og der ligger et tyndt tæppe af sne over kunstgræsbanen i Dronningborg. Det afskrækker imidlertid ikke et par håndfulde børn fra Idrætsfritidsordningen (IFO) i at give den gas med fodbolden.

“Vil I ikke spille med?” Hvilke hold, laver vi” ”Pas på, jeg skyder på mål”, lyder det.

Dronningborg Boldklub (DB) fik i efteråret udvidet sine muligheder med en ny kunstgræsbane ved Dronningborg Idrætscenter. Men det er langt fra kun medlemmer af DB, der nyder godt at banen. IFO’ens børn bruger for eksempel også flittigt de nye faciliteter:

− Så længe banen ikke er optaget, kan børnene fra IFO’en frit bruge den. Det gør, at vi kan tilbyde gode fodboldfaciliteter efter skole året rundt. Det er et stort hit, da mange af vores børn træner i DB og er vilde med fodbold, lyder det fra Carlo Mains, der er pædagog og leder af IFO’en.

Kunstgræsbanen er blevet til med midler fra blandt andet Randers Kommune og Elro Fonden. Banens fodboldmål har Sparekassen Kronjylland støttet med 10.000 kroner:

− I Sparekassen ønsker vi at støtte lokale aktiviteter og bakke op om et aktivt fritidsliv for byens børn og unge. Derfor var det oplagt for os at støtte indkøbet af fodboldmålene. Det glæder os meget, at vi derved kan være med til at udvide fritidstilbuddet til IFO’ens børn, forklarer Birthe Glerup, der er kundemedarbejder i Sparekassens afdeling på Mariagervej.

Hun fortæller, at banen bliver brugt i DGI- og DBU-regi til FlexFodbold og fodboldfitness samtidig med, at kommunen samt dens skoler, institutioner og øvrige idrætsforeninger har adgang til den. Børn, der ikke er vant til at spille fodbold, kan således også prøve sporten af i trygge rammer.