De ældre har fået nye pc’er

På Vorup Plejehjem har kvaliteten af IT-undervisningen fået et nøk opad. Sparekassen Kronjylland har nemlig opdateret hele IT-holdet med bærbare pc’er.

De ældre har fået nye pc'er

− Tidligere sad vi med gamle stationære computere, som var både langsomme og forældede hvad angår styresystem, oplyser 73-årige Henning R. Sørensen, der er fast underviser på holdet.

− Vi havde akut brug for nyere maskiner, for selvom vi er ældre mennesker, så må det altså godt gå lidt hurtigt, griner Henning. Han fortæller, at med de bærbare pc’er fra Sparekassen Kronjylland kan holdet nu bedre udfolde sine aktiviteter:

− Vi øver os i at bruge NemId og alle de andre funktioner, vi bør kende til, men derudover bruger vi meget undervisningen til at udfordre os selv og hinanden, så vi holder de små grå i gang, forklarer han.

Nogle på holdet bruger computeren til slægtsforskning, andre skriver historier eller arbejder med billedbehandling. Deltagerne når altså vidt omkring, ligesom der selvfølgelig er plads til, at man undersøger det, man har lyst til.

− I Sparekassen Kronjylland vil vi gerne støtte op om de ældres IT-undervisning. Det er vigtigt, at de ældre kan begå sig på en computer, ligesom det giver dem en glæde at kunne klare det meste selv, fortæller Maiken Troelsen, der er kunderådgiver i Sparekassens Randers City afdeling.

− Jeg er meget glad for, at vi i Sparekassen i stedet for at kassere vores bærbare pc’er har kunnet glæde de ældre med dem på Vorup Plejehjem. Computerne lever bestemt op til de krav, holdet har, og jeg er sikker på, at de vil være med til at gøre det endnu sjovere for de ældre at lære mere, forklarer Maiken.

IT-holdet er også et godt socialt samlingssted for de ældre. Der er undervisning både onsdag og torsdag, og begge dage er der tid til at have kage på programmet.