Sølund overlever

Sparekassen er blandt de store støtter, der igen i 2016 er med til at gøre festivalen mulig.

Det bliver med det største program nogensinde, når Sølund Musik Festival i næste uge fyrer op for årets fest for udviklingshæmmede.

− Når det gælder om at sikre livskvalitet for de, der er udfordret i hverdagen, vil Sparekassen Kronjylland gerne være med up front. Derfor har vi som i 2013 og 2014 valgt igen i år at støtte Sølund, som er festivalen for og med udviklingshæmmede, fortæller Susanne Talbo, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland i Skanderborg.

Helt konkret har Sparekassens gavefond støttet Sølund Festival med 50.000 kroner.

− At Sølund Festival bliver til noget igen i år, er ingen selvfølge, fortæller festivalleder Lasse Mortensen.

− Siden ledsagerreglerne blev markant forringet for tre år siden, har festivalen nemlig været udfordret på billetsalget i en sådan grad, at det har truet vores gennemførelse af festivalen. Sparekassen Kronjylland er dermed med til at gøre det muligt for os igen i år at skabe rammerne om en god festival. Uden vores velvillige støtter var festivalen simpelthen ikke mulig, fortæller Lasse Mortensen.

Sommervejr og Lukas Graham

Udover de velvillige støtter gør det gode vejr også noget godt for festivalen. Sommervejret har nemlig sat fornyet skub i billetsalget, og mon ikke en herre som Lukas Graham på plakaten også kan trække lidt ekstra gæster til?

− Festivalens gæster glæder sig hvert år i måneder op til, og vi har en forpligtelse til at give de udviklingshæmmede årets oplevelse og præsentere dem for nogle spændende navne. Jeg er helt sikker på, at Scarlet Pleasure, Lukas Graham, Rasmus Seebach og alle de andre vil gøre deres for, at 7., 8. og 9. juni bliver nogle helt fantastiske dage i Skanderborg, fortæller Lasse Mortensen og kalder årets program for det største nogensinde.

Sølund Musik Festival afholdes i år for 31. gang og venter cirka 13.000 gæster.