Vi åbner i Slagelse

Markant lokal profil skal stå i spidsen for Slagelses nye pengeinstitut.

Danmarks største sparekasse kommer nu også til Slagelse, hvor Sparekassen Kronjylland åbner sin femte afdeling på Sjælland. Og det bliver med en markant lokal profil i spidsen, da Morten Hansen efter 18 år som centerdirektør for Nykredit i Slagelse skifter til byens nye sparekasse.

- Den rigtige leder er afgørende for at få succes med en ny afdeling, og i Morten Hansen har vi ikke bare fundet den rette, men den helt rette. Han er vokset op, har uddannet sig og altid arbejdet i området, og her har han bevist sig som en dygtig bankdirektør gennem mange år. Derfor har han også et unikt netværk i Slagelse og omegn, så vi er meget glade for, at han har haft lyst til at skifte til Sparekassen og være med til at skabe en succes, fortæller Sparekassen Kronjyllands adm. direktør, Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland forventer, at afdelingen er klar til at åbne i november, og allerede nu er jagten på egnede lokaler i fuld gang. Derudover skal Sparekassen i gang med at finde de syv medarbejdere, der sammen med Morten Hansen skal få afdelingen fyldt op med kunder.

Det er anden gang i august, at Sparekassen Kronjylland melder ud, at den åbner en ny afdeling. For under 14 dage siden blev Esbjerg sat på det kronjyske landkort, og tidligere i år har sparekassen åbnet en afdeling i Kolding. Sidste år blev der åbnet tre afdelinger på Sjælland, i København City, Lyngby og Holbæk.

- Sidstnævnte har vist, at det ikke kun er i Storkøbenhavn, vi kan tiltrække kunder på Sjælland. Afdelingen i Holbæk er kommet rigtig godt fra start, og det er selvfølgelig med til yderligere at styrke vores tro på den nye afdeling i Slagelse, forklarer Klaus Skjødt, der betegner Slagelse som en meget attraktiv by og kommune.

- Det er jo en stor uddannelsesby, der samtidig har nogle store virksomheder, men også et meget stærkt vækstlag af små og mellemstore virksomheder, som passer godt til Sparekassens kernekompetencer på erhvervsområdet. Der er samtidig en række spændende udstykninger samt en fantastisk natur, og befolkningstallet ser desuden ud til at stige over de kommende år. Derfor er der også et godt grundlag for, at vi kan få mange privatkunder. Når vi samtidig har kunnet finde den rette leder til afdelingen, var vi ikke i tvivl om, at Slagelse er et sted, vi skal være.

Klaus Skjødt og Sparekassen Kronjylland har gennem de seneste år valgt en markant anden vej, end de store bankkoncerner, der lukke afdelinger, opretter call centre og fyrer medarbejdere.

- Vi har valgt at fastholde den personlige rådgivning, hvor du kan ringe direkte til din rådgiver, og vi åbner afdelinger i stedet for at lukke. Indtil videre er det gået over al forventning. De tre afdelinger, vi eksempelvis åbnede sidste år, ligger alle over deres budgetter, fortæller Klaus Skjødt.