Ungt produktionsbureau får støtte til ny film

Tilbage i 2012 etablerede de to unge iværksættere, Thor Hampus Bank og Emil Johnsen, full-service produktionsbureauet, GotFat Productions. Her producerer de alt fra dokumentarer til reklame- og kortfilm.
Et af de seneste projekter, som makkerparret har kastet sig over, er en animationsfilm for børn om to regndråbers rejse gennem livet fra fødsel til død. Filmen er i tråd med fortællingen malet med vandfarver og bærer navnet ’Drops’.


Når et tilskud bliver til flere

For at samle midler til produktionen af animationsfilmen har Thor og Emil, i samarbejde med de to kunstnere bag filmen, igangsat en kickstarter kampagne, hvor de søger den sidste støtte til at realisere projektet. De starter dog ikke med en helt tom kistebund. Det er nemlig lykkedes Thor og Emil at hente en donation fra Sparekassen Kronjyllands Gavefond, der blandt andet støtter lokale initiativer.

– Sparekassen Kronjyllands støtte til Drops har været en enormt vigtig faktor for, at vi nu er meget tæt på at kunne gå i produktion.
Ud over, at tilskuddet udgør en vigtig brik i budgettet, er det også af stor betydning, at en etableret institution i det lokale erhvervsliv tror på og bakker op om projektet. Sparekassens støtte har blandt andet medvirket til at tiltrække yderligere opmærksomhed omkring filmen fra andre lokale institutioner.
Som filmens producer og indfødt viborgenser, er jeg utrolig stolt over den store indsats, som de lokale erhvervsinstitutioner retter mod kulturområdet i Viborg - en indsats, som bl.a. har givet byen en international førerposition inden for animation.
Drops bliver således en film, som vi håber, mange af Sparekassens yngste kunder og deres forældre kan nyde allerede i 2017, fortæller Thor Hampus Bank.


Et lokalt startskub

I Sparekassen er man glade for at støtte projektet.
- Vi går op i at være til stede i vores lokalområder også med støtte til nye projekter. Drops er en skøn fortælling i børnehøjde og i et format, der appellerer til både børn og voksne. Samtidig er Thor og Emil to kreative producenter med en masse ung energi. Vi er glade for at kunne være med til at give dem et lille startskub med projektet her og ikke mindst til at se det færdige produkt, siger kunderådgiver i Sparekassen Kronjylland, Tove Kristensen.


Filmen er tegnet og animeret af kunstnerparret Sarah Jungen og Karsten Hoop, der sammen udviklede konceptet og historien bag Drops i forbindelse med deres fælles datters fødsel. Filmen forventes at være færdig i år 2017.

Hvis du har lyst til at læse mere om projektet og selv give dit bidrag, kan du finde kickstarter kampagnen lige her