Nyt medlem af Sparekassen Kronjyllands topledelse

Per Rick kommer med solid ledererfaring fra Arbejdernes Landsbank.

Sparekassen Kronjylland har tidligere meldt ud, at de ønsker at åbne nye afdelinger og udvide forretningen i den sydlige del af Jylland. Den proces bliver nu yderligere skærpet med en ny lederprofil, der samtidig bliver en del af Sparekassens øverste daglige ledelse, forretningskomiteen.

Per Rick hedder manden, der som områdedirektør for et nyt Område Syd skal stå i spidsen for denne udvikling. Sparekassen har justeret sin områdeinddeling, og Område Syd indeholder fremover de fem afdelinger, som tidligere i år blev overtaget fra Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, samt Horsens, Odder og Brædstrup.

- Det sydlige Jylland og eventuelt Fyn er et attraktivt og naturligt område for vores fortsatte udvikling. De første skridt blev taget ved sammenlægningen med Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, og nu er vi snart klar med de næste. Derfor er det vigtigt med en stærk og erfaren person til at drive den udvikling, forklarer Sparekassen Kronjyllands adm. direktør, Klaus Skjødt.

En erfaren leder har han fundet i Per Rick, der de seneste10 år har været forretningsdirektør og medlem af den øverste daglige ledelse i Arbejdernes Landsbank. Her har han desuden haft det direkte ansvar for bankens 36 filialer i Jylland og på Fyn samt bankens tre supportcentre i Aarhus, Glostrup og Odense. Per Rick bor i Kollund i Sønderjylland og har tidligere haft ledende stillinger i filialer i Esbjerg, Haderslev og Vojens, ligesom han er udlært og har arbejdet i Sønderborg i syv år, så han har også derfra et tæt kendskab til den sydlige del af Jylland.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af ledelsen i en sparekasse, der er i fremgang, tænker langsigtet og ikke mindst bygger på nogle værdier, som jeg kan spejle mig i. Det gælder både i forhold til den personlige og nære rådgivning samt ønsket om at gøre en forskel i de områder, hvor Sparekassen driver sin forretning. Den decentrale struktur giver desuden optimale muligheder for at understøtte det lokale erhvervsliv, vurderer Per Rick.

Til gengæld kan han endnu ikke løfte sløret for, hvor han kommer til at åbne nye afdelinger, og hvornår det kommer til at ske.

- Vi vil være sikre på, at vi har den eller de rigtige personer til at stå i spidsen for en ny afdeling, inden vi åbner. Det er for os den helt afgørende brik. Vi har naturligvis nogle byer i kikkerten, men der kan også dukke andre spændende muligheder op, og dem er vi klar til at gribe, slår den nye områdedirektør fast.

Udover ønsket om en områdedirektør, der alene skal koncentrere sig om Sparekassens fortsatte vækst i det sydlige område, sker ændringen, fordi områdedirektør Jan Nyvang, der blandt andet havde ansvaret for en del af det område, har ønsket at stoppe som områdedirektør. Han har savnet den tætte daglige kontakt til medarbejdere og kunder i en afdeling, og derfor bliver han i foråret næste år ny afdelingsdirektør i Sparekassens afdeling på Mariagervej i Randers. Her afløser han Peter Thorsen, der efter 45 år i Sparekassen har valgt at gå på efterløn. Indtil skiftet vil Jan Nyvang varetage diverse projektopgaver.

Sparekassen Kronjylland er fremadrettet inddelt i fire områder – Område Nord, Område Midt, Område Øst og Område Syd.

For yderligere information kontakt adm. direktør Klaus Skjødt via 8912 2413 eller områdedirektør Per Rick på 3115 6223

Fakta om Sparekassen Kronjylland:

Antal afdelinger: 46
Antal kunder: Ca. 140.000
Antal garanter: Ca. 35.000
Antal medarbejdere: Ca. 650
Udlån: Ca. 11 milliarder kroner
Indlån: Ca. 14 milliarder kroner
Egenkapital: 2,6 milliarder kroner
Overskud ved halvåret: 130 millioner kroner før skat

Grundlagt i 1829 – i dag blandt Danmarks 10 største pengeinstitutter