Pc'er får nyt liv

21 bærbare pc'er får nyt liv i 7. klasse på Randers Kristne Friskole.

Pcer faar nyt liv

De 21 pc’er skulle Sparekassen Kronjylland ikke længere selv bruge, men computerne kunne sagtens benyttes i undervisningen i 7. klasse. Klasselærer Rebekah Christesen fortæller, at pc’erne er faldet på et tørt sted:

− Vi har i 7. klasse fået mulighed for at bruge et online bogsystem, som åbner mange nye muligheder for eleverne. Klassen kan med dette system få helt opdateret undervisning i alle fag, men det kræver selvfølgelig, at der er computere til rådighed. Skolen har hidtil kun haft 20 computere, som hele skolen skulle deles om. Det har naturligvis begrænset os, så i klassen er vi meget glade for at have fået Sparekassens brugte pc’er, fortæller Rebekah Christesen.

Computerne skal i høj grad benyttes til at ensrette og forbedre klassens brug af bogsystemet, men også til at gøre eleverne til stærkere pc-brugere:

− Tidligere har enkelte elever siddet med en privat iPad, mens resten har siddet med deres telefoner, når de skulle søge information eller svare på spørgsmål. Det har ikke været en hensigtsmæssig løsning, fordi eleverne hurtigt blev trætte af at kigge på de små skærme, ligesom det ikke var godt for deres kropsholdning at sidde bøjet over dem. Med pc’erne har vi nu højnet det faglige niveau og forbedret elevernes arbejdsstilling. Derudover får de nu mulighed for at blive fortrolige med brugen af computerne og kan se det som et arbejdsredskab, der åbner døre og giver adgang til uanede mængder af viden, forklarer Rebekah Christesen.

Det er ikke første gang i år, at Sparekassen Kronjylland har kunnet glæde børn og institutioner i Randers-området med pc’er, som de ansatte ikke længere selv skulle bruge. Før sommerferien fik en 2. klasse på Mellerup Friskole bærbare pc’er, og i efteråret KFUM’s institutioner i Randers nordby.