Sparekassen Kronjylland køber Fjordbank Mors' afdeling i Aarhus

Aftale indgået med Finansiel Stabilitet.
Sparekassen Kronjylland vil være den store lokale sparekasse i Aarhus.

Sparekassen Kronjylland har netop købt Fjordbank Mors afdeling i Aarhus af Finansiel Stabilitet med officiel overtagelse 1. juli. Dermed er kunderne i bankens Aarhus afdeling sikret en solid økonomisk samarbejdspartner.

- Vi har gennem den seneste tid forhandlet med Fjordbank Mors om netop denne afdeling uden at nå til fuld enighed. Derfor er vi selvfølgelig glade for, at Finansiel Stabilitet fortsatte forhandlingerne, selv om det sker på en trist baggrund, fortæller Sparekassen Kronjyllands administrerende direktør Klaus Skjødt.

Afdelingen har cirka 11.000 kunder, og dermed har Sparekassen Kronjylland nu mere end 100.000 kunder. Med købet understreger Sparekassen samtidig sit ønske om at blive den store lokale sparekasse i Aarhus. Sparekassen Kronjylland har således allerede syv afdelinger i byen og er hovedsponsor for flere af byens flagskibe – eksempelvis Aarhus Teater og Århus Håndbold.

- Der er ingen tvivl om, at Aarhus er et meget vigtigt markedsområde for os, og derfor er vi naturligvis glade for at overtage en velfungerende afdeling med mange gode kunder og 15 dygtige medarbejdere.

Afdelingens medarbejdere følger således alle med over i Sparekassen Kronjylland, så kunderne også fremover kan blive serviceret og rådgivet af de medarbejdere, de kender.

- Det er vigtigt for os at sikre kunderne så let en overgang som muligt, og derfor er det naturligvis afgørende, at de bliver betjent af de medarbejdere, de kender, understreger Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland købte sidste år to afdelinger af henholdsvis Morsø Sparekasse og Morsø Bank, der er institutterne bag Fjordbank Mors. Afdelingerne, der ligger på Frederiksberg og i Herning, er i dag en integreret del af Sparekassen Kronjylland.

- Dermed har vi også et godt billede af, hvordan processen med at flytte kunderne og integrere medarbejderne skal gribes an, vurderer Klaus Skjødt.

- Vi har et klart mål om, at vi vil vokse – ikke mindst her i Aarhus. Det er således en integreret del af vores strategi at bruge den finansielle og økonomiske krise til at købe op og styrke os. Vi ønsker kort sagt at investere os ud af krisen.

Sparekassen Kronjylland har både en stærk likviditet og stor kapitalstyrke, aktuelt har den en egenkapital på mere end 2,2 milliarder kroner og er målt på egenkapital blandt landets 10 største pengeinstitutter. Blandt andet derfor har Sparekassen gode forudsætninger for netop at indgå i handler som den aktuelle.

- Men vi siger bestemt ikke ja til hvad som helst, opkøb og fusioner skal naturligvis styrke os og bidrage til den langsigtede indtjening, ellers har det ingen interesse. Vi vil ikke være store bare for at være store. Det skal være til gavn for vores kunder og for Sparekassen Kronjylland, så vi også fremover hører til blandt landets mest solide pengeinstitutter, understreger Klaus Skjødt.

Handlen er betinget af Finanstilsynets godkendelse.