Om sparekassen

Sparekassen er stolt sponsor for Danske Hospitalsklovne

Vi er stolte over, at vi igen i år er Kæmpe Klovnesponsor for Danske Hospitalsklovne og er med til at støtte deres arbejde for indlagte børn i Danmark.

Danske Hospitalsklovne arbejder for at styrke indlagte børns livsglæde og livsmod, så de bedre kan stå deres sygdomsforløb igennem. Hospitalsklovnene møder og anerkender børnene der, hvor de er, og skaber hjerterum med plads til både sjov og alvor. Og for mange børn er hospitalsklovnen en tryg hånd at holde i, når livet på hospitalet gør ondt. 

- Hospitalsklovnene er fantastiske til at skabe tryghed hos indlagte børn igennem leg, humor og magiske oplevelser. Derfor er vi glade for at støtte deres arbejde, så Danske Hospitalsklovne kan nå ud til endnu flere indlagte børn i Danmark, udtaler Klaus Skjødt, adm. direktør i Sparekassen Kronjylland. 

Danske Hospitalsklovne når ud til halvdelen af alle indlagte børn

Danske Hospitalsklovne har i dag 61 professionelle, uddannede hospitalsklovne ansat, som når ud til ca. halvdelen af de 75.000 børn, der hvert år bliver indlagt i Danmark. Her er hospitalsklovnene børnenes legekammerater og fylder hospitalsstuerne med leg og magi. Klovnene kan også hjælpe ved gennemførelse af undersøgelser, ligesom de kan sætte ord og krop på børnenes smerte og være til stede som børnenes vidne i svære situationer.

Siden 2016 har Danske Hospitalsklovne også arbejdet på flere af landets børne- og ungdomspsykiatriske afdelinger, ligesom de siden 2018 har været til stede på flere bosteder for børn med svær autisme.