om sparekassen

Vi slukker for lyset, men ikke for kundernes tryghed

Fra 19. september slukker vi al unødvendigt lys i vores afdelinger for at sænke energiforbruget. Vores kontantautomater vil dog fortsat være oplyste, så vores kunder trygt kan benytte dem.

Energikrisen buldrer afsted, og i starten af september opfordrede Energistyrelsen alle danskere til at spare på energien, så vi kan komme godt igennem vinteren.

I Sparekassen Kronjylland ønsker vi at tage ansvar og bidrage til at reducere energiforbruget i samfundet. Derfor har vi valgt at slukke så meget lys som muligt i og omkring vores afdelinger for at spare på strømmen.

- Vi vil gerne bidrage til, at der ikke bruges unødigt meget strøm i en tid, hvor energiforsyningen er presset. Derfor har vi valgt at slukke for blandt andet vores reklamebelysning, nattebelysning på facader og lyset i afdelingerne efter lukketid, fortæller Allan Westmann Hjæresen, der er områdedirektør for Økonomi, Risikoanalyse & Facility i Sparekassen Kronjylland.

Udover de nævnte tiltag undersøges det ligeledes, om det er muligt at dæmpe indendørsbelysningen i udvalgte områder, opsætte sensorer i lokaler uden konstant ophold, sikre automatisk lysslukning i mødelokaler, der ikke er i brug, samt udskifte til LED-pærer. 

Slukker ikke for trygheden

Ét sted bliver der dog ikke slukket, og det er for kundernes tryghed. Derfor vil der fortsat være lys ved kontantautomaterne og adgangsvejene hertil, så man som kunde trygt kan benytte automaterne, selvom mørket er faldet på.

- Det er vigtigt for os, at det fortsat er trygt at besøge vores afdelinger. Derfor slukker vi ikke for al lyset, men sikrer, at der fortsat vil være lys omkring vores kontantautomater og andre steder, så vores kunder føler sig trygge ved at færdes omkring vores afdelinger, understreger Allan Westmann Hjæresen.

Det tekniske arbejde med at slukke for belysningen i afdelingerne starter mandag den 19. september og vil være færdigimplementeret for alle afdelinger fredag den 30. september. Facade- og reklamebelysningen er dog allerede slukket på Sparekassens hovedsæde i Randers samt administrative kontor i Hammel.