Forskudsopgørelsen er tilgængelig

Nyheder

Guide: Black friday uden snyd


Hvert år bliver mange tusinde danskere snydt af fup-butikker på nettet, og faren stiger især op til Black Friday og op mod jul.

Heldigvis er der flere gode råd til, hvordan du undgår at blive snydt på nettet. Du får vores bud her:

Webshoppens Om-os-side

Når du handler på nettet, er det en god idé at tjekke webshoppens ”Om os-side” – altså den side, hvor butikken skriver om sig selv. Svindlerne er nemlig dygtige, når de laver falske webshops, men de er sjældent ret gode til at stave og komme med en troværdig historie på ”Om os-siden”. Ja, måske har de helt undladt at lave sådan en side. En falsk ”Om os-side" vil typisk indeholde underlige formuleringer – for eksempel dansk, der er dårligt oversat fra andre sprog, forkert brug af store og små bogstaver, stavefejl og mærkelige priser – eksempelvis 42,03 kroner. Hvis prisen i det hele taget er for god til at være sand, så er den det nok også.

Trustpilot og e-mærket

Nogle netbutikker har valgt at signalere deres troværdighed ved at få e-mærket, og kan du slå en webshop op på e-mærkets hjemmeside, så er den helt reel. Er du i tvivl om rigtigheden af en webshop, kan det også være en god idé at slå den op på Trustpilot.

Ser websiden rigtig ud?

Når du støder på gode tilbud i SMS’er, mails og på hjemmesider, så er det også altid en god idé at være på vagt og tjekke, om den webadresse, du bliver henvist til, ser rigtig ud. Altså ikke kun, om siden ser rigtig ud, men også om adressen hedder det rigtige. Er du i tvivl, så gå eventuelt ind på webshoppens hovedside i stedet for at følge et link og find samme vare ad den vej. Nogle svindlere kalder nemlig deres hjemmeside det samme som originalen, men har bare skifte endelsen .dk ud.

 

Priserne kan være skruet op 

Inden du bliver forblændet af de gode tilbud og store besparelser på fredag, så vær også opmærksom på, at flere butikker – både online og fysiske – er kendt for at skrue priserne op inden Black Friday, så besparelserne på selve dagen ser uimodståeligt store ud. Tilbuddene er dermed ikke lige gode alle sammen.

 

Husk dine lokale butikker

Det er supernemt at svinge betalingskortet online, men hver gang, du gør det, så snyder du dine lokale butikker for at gøre forretning med dig. Særligt i år har de lokale butikker brug for din hjælp.

 

Aktuelt lige nu

Du får nemt fat i os

COVID-19

Vi passer på dig - og på hinanden

Dørene til Sparekassens afdelinger er igen åbne. Hvis du har brug for vores hjælp, så ring endelig til os - så kan vi sammen aftale, hvordan vi bedst kan hjælpe dig.

Bolig renovering

Nyheder

Tid til at energiforbedre boligen?

Hvis du energirenoverer din bolig, kan du både opnå lavere udgifter til varme og strøm og et bedre indeklima.

Pension forsikring

Nyheder

Rente af garantkapital er sat ind på garanternes afkastkonti

Om aftenen torsdag 8. april fik du, der er garant i Sparekassen indsat 2,5 procent i rente af din garantkapital for 2020. Renten er gået ind på din afkastkonto.

NemID_smartphone

Nyheder

Pas på svindlerne

Flere oplever at blive udsat for svindel - for eksempel ved at blive ringet op eller bedt om at betale ekstra fragt for en vare. Vær kritisk og del aldrig dine koder og NemID.