Aktuelt

Hold dit NemID for dig selv

Vi hører fra tid til anden om forskellige forsøg på svindel, og mange kender allerede de gode råd: Dit NemID er personligt, og du må aldrig udlevere det til andre eller sende billeder af det. Banker, politi, Nets og sundhedsmyndigheder – ja, faktisk ingen med gode hensigter, vil nogensinde bede om at få adgang til eller kopi af dit NemID. Dit NemID er nemlig noget, kun du selv bruger. 

Som du måske har hørt i medierne, er det desværre ikke altid nok at overholde disse gode råd. Svindlerne kan nemlig også finde på at installere et overvågningsprogram på offentligt tilgængelige pc’er, der kan aflæse dit brugernavn og kodeord, når du logger ind med NemID. Denne overvågning i sig selv kommer de dog ikke langt med. Svindlerne skal nemlig også have fat i dit NemID nøglekort (medmindre du har appen!), men det har der desværre også været forskellige kreative løsninger på – såsom at fiske tilsendte nøglekort op af borgeres fysiske postkasser!

Der findes dog et par gode råd til, hvordan du kan sikre dig bedst muligt mod, at nogen stjæler sig adgang til dit NemID og dermed foretager det, man kalder identitetstyveri.

App i stedet for fysisk nøglekort

For det første kan du sørge for, at der intet fysisk nøglekort er at komme efter ved i stedet for et nøglekort at benytte NemID appen. Med appen godkender du login med NemID med et swipe på din smartphone i stedet for indtastning af en nøgle fra et fysisk nøglekort. Du behøver ikke frygte sikkerheden ved at bruge appen: For at benytte dit NemID skal man både kende koden til din mobil og derefter dit login til din NemID app – det er et login, som mange vælger at lade være en aflæsning af deres fingeraftryk, og som altså er noget helt unikt for dem. 

Læs om NemID på smartphone her.

Ikke offentlig computer

Dernæst er faren for aflæsning af NemID-oplysninger især stor på en offentlig computer, da svindlerne har forholdsvis nem adgang til sådan en pc og til at installere et overvågningsprogram eller -kamera på den. Du bør derfor gøre det til en vane, at du altid bruger din smartphone eller din egen pc derhjemme, når du skal tjekke dine banksager, logge på borger.dk, tjekke ny post i e-Boks eller andet, der kræver login med dit NemID - sørg også for, at din pc har et opdateret antivirusprogram.

Er du en af de få, der hverken har smartphone eller pc med internet hjemme, har du måske tidligere brugt det lokale bibliotek eller sportshallens pc, når du har skullet logge på med NemID. Til dig er det klare råd: Benyt ikke en pc, hvor der er offentlig adgang til, når du bruger dit NemID. Anskaf dig i stedet din egen smartphone eller computer med internet, som du måske får en ven eller et barnebarn til at hjælpe med at sætte op og introducere dig for.


Kontakt os - og få personlig rådgivning

Læs også

Familie produkter

Garant

I alt 63 millioner kroner bliver udbetalt i renter til garanter

Er du en af Sparekassens 37.000 garanter, så får du i starten af april udbetalt 4,5 procent i rente af din garantkapital. Pengene bliver overført til din afkastkonto. Vi udbetaler i alt 63 millioner kroner til vores garanter.

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Oplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Tjek dit Totalkreditlån direkte i net- og mobilbank

Bolig

Beregn dit Totalkreditlån nemt i net- og mobilbank

Nu kan du tjekke dit Totalkredit og lave nyere beregninger direkte i net- og mobilbank

Unge raadgivning

Konti

Rentestigninger på indlån

Vi har sat renten op på en række indlånskonti for børn og unge. Det samme har vi på Garant Opsparing for SparKron Garanter.