Bolig

Fordel formuen efter dine ønsker

Du kan med fordel selv bestemme, hvordan pengene skal fordeles, når du ikke selv er her længere. I sidste ende handler det om, at din formue er i trygge rammer – og at din formue gives videre på den bedst mulige måde for alle. Hvad enten der er tale om gaver, arveforskud eller arv, kan skatten spille en rolle.

Svære valg træffes bedst med god rådgivning

Arv og pensionsudbetaling er store spørgsmål at sidde med alene, og det gør du heller ikke hos os. Vores hold af specialister kender dig, familien og dine formueforhold og kan derfor belyse forskellige muligheder, inden du går til advokaten for at få lavet et testamente.

Pensionsopsparing

Pensionsopsparinger har vi for at bruge dem i vores seniortilværelse, men hvis du dør, inden du har brugt hele opsparingen, så er det vigtigt, at du har besluttet, hvordan det resterende beløb skal deles. 

Pensionerne udbetales som oftest som en sum per ordning, hvis det er rate-, kapitalpension eller aldersopsparing. Hvis du har fået fradrag for indbetalingen, så skal arvingerne betale en afgift på 40 procent ved udbetalingen ved dødsfald. Derudover kommer der arveafgift. 

Du kan indsætte en eller flere som begunstiget på din pensionsordning. Det er ikke et krav, at du har den eller de samme personer på alle ordninger, hvis du har flere. Her kan du selv være med til at lave fordelingen. Dermed laver du en fordeling af arven.

Hvis du allerede nu vil overføre nogle af pengene til dine nærmeste, kan du sætte dem ind på modtagerens pensionsopsparing. Som forældre kan du overføre penge til dit barns pensionsordning. Ved at gøre dette får barnet skattefradraget i det år, hvor beløbet indbetales til pensionsopsparing.  

Testamente

Formue, som ikke er pensionsmidler, kan fordeles via et testamente. Som udgangspunkt arver længstlevende ægtefælle halvdelen af afdødes ejendele, hvis afdøde også efterlader sig livsarvinger (børn, børnebørn osv.). Livsarvingerne arver den anden halvdel.

Ved at oprette et testamente kan du fordele formuen efter egne ønsker. 

 

 

Læs også

Repræsentantskabsvalg 2024

Nu kan vores garanter stemme til repræsentantskabsvalget 2024

Det betyder at de har direkte indflydelse på Sparekassens fremtid. Som garantsparekasse er Sparekassen Kronjylland nemlig selvejende. Det betyder, at ingen aktionærer står og kræver et stort overskud, så de kan få udbytte. Til gengæld er vi gennem demokratiske valg styret af kunderne. Det giver os mulighed for at tænke langsigtet til glæde for både kunder, medarbejdere og samfundet.

Om Sparekassen

Sparekassen Kronjylland har Danmarks mest tilfredse kunder

Både blandt privat- og erhvervskunder ligger Sparekassen Kronjylland nummer 1 i ny undersøgelse. EPSI har netop offentliggjort deres nyeste undersøgelse af tilfredsheden blandt danske bankkunder, og mens der generelt er lav tilfredshed, er situationen en ganske anden i garantsparekassen Sparekassen Kronjylland.

Klaus Skjødt

Om Sparekassen

Halvårsregnskab 2024: Godt første halvår

Sparekassen har haft et godt første halvår af 2024. Halvårsregnskabet byder både på et godt resultat og understreger en fortsat stærk vækst. I første halvår har Sparekassen fået mere end 3.000 flere kunder.

Sparekassen Kronjylland etablerer stort skov- og naturområde

Om Sparekassen

Sparekassen Kronjylland etablerer stort skov- og naturområde

Sparekassen Kronjylland har købt ca. 170 hektar landbrugsjord, som fremover skal gøre en forskel for både klima og natur. Med tiden bliver der også mulighed for gode naturoplevelser.