Lærerig praktikuge for fem 9. klasseelever

Hvordan er det egentligt at arbejde i en sparekasse?

Det har Sofie, Daniel, Dennis, Kristian og Daniel, fem 9. klasseelever, fået opklaret. De har den seneste uge været i erhvervspraktik i Sparekassen Kronjylland.

De første tre dage af deres praktikophold var de i hver sin afdeling, hvor de hver især hørte om og afprøvede de forskellige opgaver man har, når man er ansat i et pengeinstitut. Og det var en god oplevelse:  

”Mit praktikophold har været spændende, fordi jeg fik set meget af rådgivernes hverdag. Det var især spændende, at stå ved kassen og se hvordan tingene foregik,” fortæller Daniel Udengaard, 9C, Bjerregrav Skole.

Sofie Møller Jensen, 9G, Randers Realskole var i Assentoft afdeling og hun syntes: ”Det var nogle rigtig lærerige dage med nogle rigtig søde ansatte og kunder.”

Det kan være sin sag at være 15 år og så blive placeret på en arbejdsplads med voksne mennesker, som alle ved hvad de skal lave. Det er en udfordring for praktikanten, der skal begå sig blandt ukendte voksne og skal suge til sig af indtryk.

Det kan også være sin sag for medarbejderne, der i løbet af kort tid skal forsøge at give praktikanten et indblik i, hvilke opgaver man løser. Det lader til at det er lykkedes medarbejderne i Sparekassen Kronjylland at give praktikanterne en god oplevelse:

”Det var rigtig sjovt at hjælpe til ved kassen og prøve at lave budgetter, siger Kristian Blach Vogensen, Randers Realskole, og fortsætter: Og det var godt at høre om og prøve de forskellige opgaver.”

Formålet med erhvervspraktikken er at give praktikanterne et indblik i arbejdet i den branche de viser interesse for, så praktikanterne efterfølgende kan få en ide om, den branche er noget for dem eller ej.

”Jeg synes at det har været en utrolig spændende uge, hvor jeg har lært en masse, som jeg helt sikkert kan bruge i fremtiden,” siger Daniel Midtgaard, 9B, Assentoftskolen.

Sparekassen Kronjylland tager hvert år imod et stort antal erhvervspraktikanter. I Randers er erhvervspraktikanterne i praktik i en afdeling i tre dage og to dage i kommunikationsafdelingen på hovedsædet.

Praktikanterne får også gennemgået, hvordan Sparekassen Kronjylland ansætter elever og hvad elevuddannelsen indebærer af kursusdage og jobmuligheder.