Det skal vi vide om dig som kunde

Sammen med de øvrige danske pengeinstitutter er vi med til at bekæmpe terrorisme og hvidvask af penge, ligesom vi er forpligtet til at indhente oplysninger i henhold til skattelovgivningen. Det betyder, at vi er underlagt en række krav om, hvad vi skal vide om dig, når du er kunde i Sparekassen.

Hvem er du?

Når du ønsker at blive ny kunde i Sparekassen Kronjylland vil du blive bedt om at fremvise legitimation (pas, kørekort og sundhedskort) som dokumentation for din identitet og adresse.
Er du erhvervskunde, skal vi også se dokumentation for registrering af din virksomhed og tegningsrettighed.

Hvordan vil du bruge Sparekassen?

Vi spørger også om, hvordan du vil benytte Sparekassen Kronjylland, ligesom vi skal have oplyst, om du bestrider eller har bestridt høje offentlige hverv i udlandet, der gør dig til en “politisk udsat person” med bopæl i udlandet.
Derudover bliver du bedt om at underskrive en såkaldt FATCA-erklæring.

FATCA og CRS

Læs om FATCA og CRS (information om udenlandske skatterelationer) her.

Sådan får vi informationerne

Vi har lavet et samlet skema, som du skal udfylde med alle de oplysninger, som vi lovgivnings- og sikkerhedsmæssigt har behov for. Det gør det nemt for både dig og os. Skemaet får du tilsendt eller udleveret af din kommende rådgiver.

Vi spørger også ind til eksisterende kunder

Også når du ER kunde i Sparekassen, kan du komme ud for at skulle fremvise legitimation - også selvom vi kender dig rigtig godt. Det kan eksempelvis ske, når du opretter nye produkter eller foretager kontanthævninger eller -betalinger i kassen. Vi kan også finde på at spørge ind til det, hvis der sker noget atypisk på din konto.  

I denne pjece fra Finansrådet kan du læse mere om, hvorfor vi stiller meget præcise krav til legitimation fra vores kunders side.

 

 

 

Normal 0 21 false DA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

• Kopi af pas eller kørekort, hvor CPR-nr., underskrift og billede fremgår

• Kopi af sygesikringsbevis, hvor adresse fremgår