Få økonomisk tryghed

Måske er januarlønnen mindre, end du regner med

For mange lønmodtagere lander årets første lønseddel snart i de digitale postkasser. Måske er den ventet med længsel, fordi din konto stadig er ramt af efterveer fra en dyr december med julemiddage, julegaver og fejring af nytår. Det kan også være, at januarudsalget har tæret lidt på din konto. Uanset om din bankkonto tørster efter årets første løn eller ej, er det ikke sikkert, at lønnen, der tikker ind på kontoen, er helt så stor, som du havde regnet med.

Når januarlønnen bliver udbetalt, er det nemlig første gang, at landets boligejere bliver omfattet af de nye boligskatteregler, der trådte i kraft 1. januar. Hvor du som boligejer tidligere er blevet opkrævet din boligs grundskyld af din kommune to gange om året, skal du som boligejer nu vænne dig til, at Skattestyrelsen opkræver begge dine boligskatter hver måned: Nemlig både ejendomsværdiskatten (som vanligt) og grundskylden.

Betalingen af grundskylden sker som udgangspunkt ved, at Skattestyrelsen automatisk trækker grundskylden ud af din månedlige indkomst sammen med din øvrige skat. Selvom mange boligejere på grund af de nye boligskatteregler skal betale mindre i grundskyld i 2024, vil de altså opleve at få mindre udbetalt i løn, end de plejer. Der er ikke tale om en ny skat, men blot en ny måde at betale den på.

Justering af din budgetkonto?

Det nye er, at udgiften er fordelt over hele året. Det betyder, at du måske også skal lave lidt justeringer på din budgetkonto. Hvis du over din budgetkonto eksempelvis er vant til løbende at spare op til to halvårlige opkrævninger af grundskyld fra kommunen, vil du fremover opleve, at du overfører flere penge til budgetkontoen, end der er behov for. Det kan derfor være en fordel at sætte det beløb, du overfører fra din lønkonto til budgetkontoen ned. Nærmere bestemt med et beløb, der svarer til dét, du nu betaler månedligt af din indkomst til grundskylden – og dermed får udbetalt mindre i løn. På den måde vil du opleve at have det samme beløb til rådighed hver måned, som du plejer, selvom den udbetalte løn - på papiret - ser mindre ud. Vil du se, hvad du skal betale i ejendomsskatter, kan du finde din ejendomsværdiskat og grundskyld på din forskudsopgørelse under feltet: ”Eksisterende ejendomme og grunde”.

Så altså: Inden du får et chok over at være gået ned i udbetalt løn og overvejer at spørge dit lønningskontor, om der er sket en fejl, så husk, at det er nu, de nye boligskatteregler træder i kraft. Læs som altid din lønseddel grundigt igennem – og tjek din forskudsopgørelse for 2024. Den kan du se på tastselv.skat.dk. Det er også her, du retter i forskudsopgørelsen, hvis der er forhold vedrørende din indkomst, der har ændret sig.

Læs også

Familie i køkken

Renteændring

Vi sænker renten på boliglån og visse andre udlån

Sparekassen Kronjylland sænker pr. 15. juli renten på boliglån. Samtidig sænker vi renten for nye lån på en række udlånsprodukter til private.

Vi øger trygheden ved Apple Pay og Google Pay

Konti

Vi øger trygheden ved Apple Pay og Google Pay

Det er nu endnu mere sikkert for dig at oprette dig som bruger af de såkaldte wallets, som blandt andet dækker over Apple Pay og Google Pay. Fremover skal du nemlig oprette dig direkte i din mobilbank. Det er lige så nemt som i appen - bare mere sikkert!

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Oplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Kom i Djurs Sommerland til rabatpris!

Kundedag

Ses vi til kundedag i Djurs Sommerland?

Nu er det snart tid til en tur i ruuuuuuutsjebanen, og vi glæder os til at møde dig og din familie! Lørdag 21. september inviterer Sparekassen Kronjylland til kundedag i Djurs Sommerland til rabatpris. Sparekassens kunder har parken helt for sig selv.