Boligdrømme

Nyheder

Er du også klar til det første boligkøb?

Trods coronakrise er der aldrig før blevet solgt så mange enfamilieshuse, som der gør nu. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene viser samtidigt, at de, der for tiden oftest får overdraget husnøglerne til en ny bolig, er unge i alderen 25-34 år. Med forår lige om hjørnet går du måske også med boligplaner og drømme om at bygge rede?

Hvis du står over for dit første boligkøb, er der mange ting, du skal forholde dig til og sætte dig ind i. Det er altid en god idé at starte med at tale med din bankrådgiver om, hvad du har råd til. Rådgiveren kan hjælpe med at lægge et realistisk budget, så du ved, hvor meget du har råd til at købe for.

Udbetaling og hvilket lån?

Vil du købe hus eller lejlighed, skal du have fem procent af boligens endelige pris som udbetaling. Det betyder, at hvis du vil købe en bolig til to millioner kroner, skal du selv mindst have 100.000 kroner til udbetalingen. De resterende 1,9 millioner kroner kan du låne i realkreditinstitut og bank.

Lige nu er renterne historisk lave. Det betyder, at du har mulighed for at optage et 30-årigt realkreditlån til blot 1 % i fast rente – det kan sikre dig en lav fast rente de næste 30 år og samtidig give dig overblik over dine fremtidige boligudgifter. Som udgangspunkt anbefaler vi nye boligejere et lån med fast rente, og vi oplever, at det for mange boligkøbere giver ro i både mave og økonomi at kende de faste udgifter. Der findes dog en række forskellige lånemuligheder, så tal med din rådgiver, så I kan finde netop den finansiering, der passer til dig.

Du kan se vores aktuelle låneanbefalinger her. 

Kig huse og bliv mere præcis i dine ønsker

Når du har fået et overblik over din økonomi og nogenlunde ved, hvad du kan købe bolig for, er det tid til at kigge nærmere på boligmarkedet. Det er altid en fordel at starte med at danne dig et indtryk af prisniveauet i det område, du gerne vil bo i. Udover lokalavisernes annoncer kan du nemt finde boliger hos forskellige ejendomsmæglere på nettet. På sider som boligsiden.dk og boliga.dk finder du oplysninger om alle de ejendomme, der er sat til salg med markedsføring hos de forskellige mæglere. Du kan blandt andet se, hvor længe boligen har været til salg, hvor meget den eventuelt er nedsat i pris, kvadratmeterpris, om den har skiftet mægler og meget andet.

Udover at kigge på nettet, skal du selvfølgelig også ud at besøge forskellige boliger, der er til salg. Ejendomsmæglerne vil gerne vise deres boligemner frem, ligesom du kan møde op til åbent hus- arrangementer, hvor du kan tjekke prisniveauet. Når du har set forskellige boliger, vil du sikkert opdage, at du bliver mere præcis med hensyn til dine ønsker og krav.

Når du har fundet et hus eller en lejlighed, som du synes rigtig godt om, så tag gerne en byggerådgiver eller en anden fagmand med til at vurdere bygningen. Det kan være svært selv at gennemskue fejl, mangler og ulemper ved et hus og ikke mindst, hvad det vil koste at få styr på dem.

Når du endelig står over for drømmeboligen, som matcher dit budget, har du mulighed for at give sælger et bud på boligen.


Kontakt os - og få personlig rådgivning

Familie produkter

Nyt om Sparekassen

Renteændring

1. juni sætter vi renten op på flere af vores indlånsprodukter for private, ligesom vi opretter en ny opsparingsmulighed for SparKron Garanter. Samtidig hæver vi renten på udlån.

Lån hus

Årsopgørelse

Måske er din årsopgørelse forkert

Både nogle af vores og andre bankers kunder kan opleve fejl i årsopgørelsen for 2022 fra SKAT - eller forsinkelse af den. Det drejer sig særligt om et antal investeringskunder og nogle af de kunder, der har indfriet/oprettet realkreditlån i 2022.

Sparekassen Kronjyllands maskot, Kronse, spreder smil og glæde hos både børn og voksne, når han deler high fives og krammere ud på sin vej.

Garant-millionen

Kronse skaber livsglæde for store og små

Sparekassens maskot, Kronse, spreder smil og glæde hos børn og voksne, og i Sparekassen sætter vi fokus på livsglæde, når Garant-millionen støtter foreninger, der er med til at skabe livsglæde for andre. Se, hvordan du indstiller en forening til en donation.

Sådan bliver du klar til ferie

Ferie

Bliv klar til ferien

Ferien behøver ikke at være planlagt i detaljer for at blive god, men ofte er det rart at have forberedt sig lidt. Vi har samlet en række gode råd og inspiration - uanset, om ferie bliver holdt herhjemme eller i udlandet.