Boligdrømme

Nyheder

Er du også klar til det første boligkøb?

Trods coronakrise er der aldrig før blevet solgt så mange enfamilieshuse, som der gør nu. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Tallene viser samtidigt, at de, der for tiden oftest får overdraget husnøglerne til en ny bolig, er unge i alderen 25-34 år. Med forår lige om hjørnet går du måske også med boligplaner og drømme om at bygge rede?

Hvis du står over for dit første boligkøb, er der mange ting, du skal forholde dig til og sætte dig ind i. Det er altid en god idé at starte med at tale med din bankrådgiver om, hvad du har råd til. Rådgiveren kan hjælpe med at lægge et realistisk budget, så du ved, hvor meget du har råd til at købe for.

Udbetaling og hvilket lån?

Vil du købe hus eller lejlighed, skal du have fem procent af boligens endelige pris som udbetaling. Det betyder, at hvis du vil købe en bolig til to millioner kroner, skal du selv mindst have 100.000 kroner til udbetalingen. De resterende 1,9 millioner kroner kan du låne i realkreditinstitut og bank.

Lige nu er renterne historisk lave. Det betyder, at du har mulighed for at optage et 30-årigt realkreditlån til blot 1 % i fast rente – det kan sikre dig en lav fast rente de næste 30 år og samtidig give dig overblik over dine fremtidige boligudgifter. Som udgangspunkt anbefaler vi nye boligejere et lån med fast rente, og vi oplever, at det for mange boligkøbere giver ro i både mave og økonomi at kende de faste udgifter. Der findes dog en række forskellige lånemuligheder, så tal med din rådgiver, så I kan finde netop den finansiering, der passer til dig.

Du kan se vores aktuelle låneanbefalinger her. 

Kig huse og bliv mere præcis i dine ønsker

Når du har fået et overblik over din økonomi og nogenlunde ved, hvad du kan købe bolig for, er det tid til at kigge nærmere på boligmarkedet. Det er altid en fordel at starte med at danne dig et indtryk af prisniveauet i det område, du gerne vil bo i. Udover lokalavisernes annoncer kan du nemt finde boliger hos forskellige ejendomsmæglere på nettet. På sider som boligsiden.dk og boliga.dk finder du oplysninger om alle de ejendomme, der er sat til salg med markedsføring hos de forskellige mæglere. Du kan blandt andet se, hvor længe boligen har været til salg, hvor meget den eventuelt er nedsat i pris, kvadratmeterpris, om den har skiftet mægler og meget andet.

Udover at kigge på nettet, skal du selvfølgelig også ud at besøge forskellige boliger, der er til salg. Ejendomsmæglerne vil gerne vise deres boligemner frem, ligesom du kan møde op til åbent hus- arrangementer, hvor du kan tjekke prisniveauet. Når du har set forskellige boliger, vil du sikkert opdage, at du bliver mere præcis med hensyn til dine ønsker og krav.

Når du har fundet et hus eller en lejlighed, som du synes rigtig godt om, så tag gerne en byggerådgiver eller en anden fagmand med til at vurdere bygningen. Det kan være svært selv at gennemskue fejl, mangler og ulemper ved et hus og ikke mindst, hvad det vil koste at få styr på dem.

Når du endelig står over for drømmeboligen, som matcher dit budget, har du mulighed for at give sælger et bud på boligen.


Kontakt os - og få personlig rådgivning

Læs også

Familie produkter

Garant

I alt 63 millioner kroner bliver udbetalt i renter til garanter

Er du en af Sparekassens 37.000 garanter, så får du i starten af april udbetalt 4,5 procent i rente af din garantkapital. Pengene bliver overført til din afkastkonto. Vi udbetaler i alt 63 millioner kroner til vores garanter.

Udlevér aldrig dit betalingskort til andre

Svindel

Ny svindelbølge hærger

De seneste dage er flere blevet forsøgt svindlet til at udlevere deres betalingskort. Især ældre mennesker er blevet ringet op med besked om, at deres betalingskort er i uorden eller er ved at blive svindlet – og at kortet derfor vil blive hentet af en medarbejder fra banken – eller politiet. Vi har set en stor stigning i denne svindeltype de seneste dage både i Sparekassen og på tværs af pengeinstitutter.

Få rabat på dyre- og forlystelsesparker

Nyheder

Påskeoplevelser med rabat

Er familien på udkig efter store oplevelser? Som kunde hos os kan du få rabat på en række forlystelses- og dyreparker over hele landet. Du kan købe billetter med rabat til hele familien.

Her er din nye MobilePay

Digitale løsninger

Har du set, at MobilePay er blevet opdateret?

Appen har fået nyt design og ny navigation. Som noget nyt er en WeShare-funktion også flyttet ind, så du nemt kan dele udgifter i en gruppe. Opdateringen får du i selve MobilePay-appen.