Danmarks bedste arbejdsplads for 3. gang i træk

Strategisk fokus på kunde- og medarbejdertilfredshed har givet to hattrick

Det blev til et vaskeægte hattrick til Sparekassen Kronjylland, da Great Place to Work i dag kårede Danmarks bedste arbejdsplads. For tredje gang i træk blev sparekassen nemlig kåret til den bedste blandt landets store virksomheder.

- Det er vi naturligvis meget stolte af. Det er helt afgørende for os at være en god arbejdsplads, hvor medarbejderne trives. Dels for at fastholde og tiltrække dygtige medarbejdere, dels fordi tilfredse medarbejdere er en forudsætning for tilfredse kunder, forklarer adm. direktør Klaus Skjødt.

Hele 98 procent af Sparekassen Kronjyllands medarbejdere siger i undersøgelsen, der er en del af grundlaget for kåringen, at Sparekassen er en god arbejdsplads. Og helt generelt scorer sparekassen højt på alle parametre, hvilket ifølge Klaus Skjødt bunder i et målrettet arbejde i hele organisationen.

- I Sparekassen Kronjylland har vi to overordnede strategiske målepunkter – medarbejdertilfredshed og kundetilfredshed. Det sikrer fokus og samtidig er det indbygget i organisationen, at vi aldrig bliver tilfredse på de områder. Vi vil altid gøre det endnu bedre, understreger Klaus Skjødt.

Det er ellers ikke kun på medarbejdertilfredshed, at Sparekassen Kronjylland nu har sikret sig et hattrick. I efteråret kunne EPSI i deres årlige måling af bankkunders tilfredshed også fortælle, at Sparekassen Kronjylland også scorede hattrick i kundetilfredshed, da den for tredje gang i træk havde de mest tilfredse privatkunder.

- Det understreger også sammenhængen mellem tilfredse medarbejdere og tilfredse kunder. Det handler om at skabe nogle gode rammer, hvor mennesker kan skabe relationer, og vi kan bruge vores faglighed til at sikre kunderne både flere muligheder og økonomisk tryghed. Er du som medarbejder utilfreds, er det langt sværere at engagere dig tilstrækkeligt i at hjælpe vores kunder. Derfor er der en tæt sammenhæng, fortæller Klaus Skjødt.

Han vurderer også, at det gør en forskel, at Sparekassen Kronjylland er en garantsparekasse og dermed selvejende institution.

- Det betyder, at vi ikke har aktionærer, som forventer et vist afkast. Sparekassen skal selvfølgelig stadig være en god forretning, og vi har også netop leveret et rekordresultat, men vi vil også være mere end det. Vi vil gøre en forskel for både medarbejdere, kunder og samfundet. Derfor har vi også i vores nye strategi sat særligt fokus på bæredygtighed. Jeg tror ikke på, at det motiverer mange at gå efter en bestemt egenkapitalforrentning, men til gengæld er det motiverende at gøre en positiv forskel for mennesker. På den måde er vi anderledes end eksempelvis de store banker, forklarer Klaus Skjødt, der nu i endnu et år kan kalde sig administrerende direktør for Danmarks bedste arbejdsplads.