Uddannelseskonto

uddannelse

Du får én konto, og renten er blandt de bedste

Det kan være svært at få pengene til at slå til, når man lever på en SU, elev- eller lærlingeløn. Derfor tilbyder vi dig særligt gode vilkår, mens du tager din uddannelse.

Når der står penge på kontoen, får du 3,00 procent i årlig rente af dine penge op til 20.000 kroner. Har eller får du bevilliget en kassekredit, kan du trække op til 50.000 kroner. Også her tilbyder vi en af markedets bedste renter aktuelt på kun 5,50 procent.

Indlån
3,00%

Kassekredit
5,50%

0 - 20.000 kroner (for intervallet): 3,00 %

Mere end 20.000 kroner (for intervallet): 0,25 %

Eksempel: 50.000 kroner, variabel rente, løbetid 3 år.
Etableringsomkostninger 0 kroner. Debitorrente 5,61 %. ÅOP 5,6 %.
Ved 100 % udnyttelse betales i alt 58.250 kroner.

Kredittens størrelse
afhænger af almindelig kreditvurdering.

Du kan benytte dig af tilbuddet, hvis du er studerende på en kort-, mellemlang - eller lang videregående uddannelse. Kontoen er også for dig, der går på en uddannelse, der foregår ved handels-, tekniske-, landbrugs-, søfartsskoler samt social- og sundhedsskoler.

Du skal være helkunde i Sparekassen for at opnå fordelene ved Uddannelseskontoen. Derudover er det et krav, at din løn eller SU går ind på din uddannelseskonto i Sparekassen Kronjylland.

 

Fordele

I vores Rente- og prisoversigt kan du læse mere om vores aktuelle rentesatser. Udover attraktive renter får du også: 

 • Gratis oprettelse af kassekredit
 • Gratis VISA/dankort og MasterCard Debit
 • Gratis netbank
 • Gratis mobilbank
 • Gratis valutaveksling

 

Giv din økonomi opmærksomhed

For mange betyder studiestart, at de skal flytte hjemmefra. Det kan være dyrt, for ofte mangler man både møbler, tallerkner og meget andet. Oveni kommer udgifterne til bøger og andet studiemateriale. Mange bliver overraskede over, hvor dyrt det egentlig er at flytte hjemmefra og bo for sig selv.

Du kan gøre dig selv en stor tjeneste, ved at forberede dig på den store økonomiske forandring det er at flytte hjemmefra. 

Tag et møde med din rådgiver

Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at komme godt fra start med din økonomi og tilværelse som udeboende. Har du spørgsmål, eller vil du have hjælp til at lægge et budget, tager vi gerne en snak. Din rådgiver har også tid til de helt små spørgsmål.   

Vi kan hjælpe dig med at få et godt overblik over alle dine udgifter og indtægter, og så hjælper vi dig med at lægge et budget, der tager højde for din økonomi, og som passer til dine ønsker og behov. 

Mange oplever at skulle spare, når de flytter hjemmefra. Der er mange udgifter, man som hjemmeboende ikke har været opmærksom på og derfor skal man måske til at spare meget mere end man er vandt til. Det kan handle ofte om at lave om på små vaner, som faktisk kan koste mange penge hen ad vejen.  Vi kan hjælpe dig med at få øje på de små vaner og kommer med ideer til, hvordan du ændrer dem. 

Få en god start

 • Undersøg, hvor meget du må tjene ved siden af din SU. Læs mere på su.dk
 • Ændre din forskudsopgørelse på skat.dk, så din indtægt er korrekt, og du undgår at skulle betale efterskat
 • Ansøg om boligstøtte på borger.dk
 • Læg et budget, og få overblik over din økonomi
 • Overvej at købe brugte møbler og bøger
 • Lån bøger på biblioteket frem for at købe
 • Spørg efter studierabet, når du handler. 

Brug tid på nettet, læs andres forslag til at spare og vælg de måder, som passer bedst til dig. Herunder er et par steder at starte, men lad dig ikke nøjes med dem – der er mange flere steder derude.

Brugte og billige studiebøger: Et sted at finde dem er på Pensum.dk - ofte finder du relevante studiebøger i miljøet omkring dit studie, på opslagstavler eller Facebook.

Et mindre udvalg af gratis e-bøger findes på bookboon.com

Sparetips, gode råd og værktøjer 
Tjek siden raadtilpenge.dk - her er gode råd og gratis værktøjer, som kan hjælpe dig til at holde styr på dine penge. På raadtilpenge.dk finder du også en side med god råd til dig, der flytter hjemmefra. 
På nettet finder du nemt råd, ideer og redskaber. I sidste ende afhænger det hele af, om du tager styring på egen økonomi. Husk, at du kan bruge din rådgiver, hvis du har brug for hjælp med at styre din økonomi.

Klik her og læs vores brochure