Valuta og kort til ferien

Planlægger du en tur til udlandet, så husk at have kontanter og kort klar i god tid. Vidste du, at du gratis kan hæve euro i vores automater? 

valuta valutakurser valutaomregner

I alle vores afdelinger der har en hæveautomat, kan du hæve euro. Du kan hæve et beløb op til den daglige beløbsgrænse, der gælder for dit hævekort. Du kan se adresser og åbningstider her

Du kan også bestille større mængder valuta. Vi sælger følgende valuta i vores afdelinger, der har kasseåbning:

  • Norske kroner
  • Svenske kroner
  • Amerikanske dollar
  • Engelske pund
  • Euro

For at være sikker på at afdelingen har den mængede valuta, du har behov for, skal du bestille valuta 14 dage før, du skal hente sedlerne hos os.
Du kan bestille valuta i netbank:

  • Tryk på menupunktet Kommunikation og vælg herefter Bestil

Din bestilling vil være klar i afdelingen senest efter to uger.

Når du er logget ind i netbanken, kan du også tjekke valutakurser. For eksempel hvad er valutakursen på 100 DKK til den svenske krone, SEK.

Skal du rejse til et land, der ikke benytter en valuta, som vi sælger, anbefaler vi dig at veksle et mindre beløb til euro eller dollar og veksle til landets valuta, når du når frem til destinationen. Samtidig anbefaler vi at medbringe mindst et betalingskort.

Kan flere kort være nødvendigt?

Det korte svar er: Ja.
Med et Visa/Dankort kan du højst købe for 25.000 kroner pr. 30 dage. Det lyder umiddelbart af meget, men har man kort tid inden rejsen betalt flyrejse og hotelophold med kortet på en udenlandsk hjemmeside, kan man på en almindelig familieferie godt støde mod kortets begrænsning. Og det betyder, at man ikke kan gennemføre flere betalinger med kortet eller hæve penge. Derfor er det en god idé at have mindst to betalingskort med på rejsen.