Spørg os om lån til bolig

Det er et optimalt tidspunkt at købe bolig.

 - Der er flere end tidligere, der kan købe hus. Mange unge kan for eksempel gøre en god handel lige nu. De kan tage et billigt lån med fast rente og dermed sikre sig en god privatøkonomi mange år frem. Og der skal ikke herske tvivl om, at vi gerne låner penge ud, siger Sparekassens boligchef, Peter Lorentzen og uddyber sin forklaring:

- I vores vurdering af, om vi kan låne penge til en boligkøber, er det afgørende, at kunden efter et boligkøb har en god økonomi. Det er ikke lykken at sidde i et nyt hus, hvis man skal spinke og spare.

Derfor vurderer vi ud fra kundens indtægt, opsparing og forbrug, om kunden efter køb af bolig stadig har penge til livets fornødenheder og fornøjelser. Læs om vores tommelfingerregler

Eksempelvis vil et ungt par, der har en opsparing på 100.000 kroner, regelmæssigt sætter penge ind på en opsparing og kun rejser på ferie, hvis der er penge til det, højst sandsynligt kunne få råd til at købe en bolig, hvis de har fast indtægt.

Det er langt sværere at låne penge til at købe bolig, hvis man hver måned ender med overtræk på kontoen, har forbrugslån og mener, at en vinterferie i Thailand er en selvfølge, også selv om man ikke har pengene til rejsen.

- Min erfaring er, at en del unge slet ikke er klar over, hvad de har af muligheder. Nogle overser, at de faktisk kan købe et billigt hus, også selv om den ene måske stadig er på SU og den anden har fast arbejde, siger Peter Lorentzen.

Andre er urealistiske i deres forventninger. De forventer, at de kan købe hus og bil og samtidig have et højt forbrug, selv om deres indtægt ikke er særlig høj. Dette kan være forklaringen på, at nogen har fået den opfattelse, at vi ikke låner penge ud til huskøb. Men det gør vi, når vi er sikre på, at kunden efter købet har en fornuftig økonomi, siger Peter Lorentzen.

Kom ind i Sparekassen

Overvejer du at købe bolig, anbefaler vi, at du begynder i Sparekassen.

Sammen med din rådgiver ser du på, hvor meget du hver måned skal bruge til tøj, mad, fornøjelser og så videre. Så ved du, hvor meget du kan betale for din bolig.

Kom ind til os og lad os give en vurdering af, om du kan købe en bolig.