Forbered dit boligkøb

Der ligger mange overvejelser bag et boligkøb. Forløbet er ofte langt og med mange overvejelser og beslutninger - og med flere involverede parter.

Prisen på en bolig og prisen for at handle bolig gør, at man skal være ordentligt klædt på til købet. Herunder får du en række gode tip, der forbereder dig på dit huskøb.

Gør drømmene konkrete

Skriv dine forestillinger og krav til den fremtidige bolig ned, og gør det eventuelt over et stykke tid. De nedskrevne noter gør det nemmere at få det hele med, når du skal fortælle ejendomsmæglere, hvilke ønsker du har. Ejendomsmægleren kan herefter give dig besked, når relevante boligemner kommer til salg.

Skab dig et økonomisk overblik

Det er en god ide at tale med din rådgiver om, hvad du har råd til. Rådgiveren kan lave et realistisk budget, så du ved hvor meget du har råd til at købe for.

Find ud af prisniveauet

Dan dig et indtryk af prisniveauet i det område, du gerne vil bo i. Et godt sted at starte er naturligvis lokalavisernes annoncer og nettet, hvor du nemt finder boliger hos forskellige ejendomsmæglere.

boligsiden.dk kan du finde oplysninger om ejendomme til salg. Du kan blandt andet se, hvor lang tid boligen har været til salg, hvor meget boligen evt. er nedsat i pris, kvadratmeter-pris, er der skiftet mægler m.m.

Du skal ud at se rigtige boliger

Det er godt at orientere sig på nettet, men du skal også ud at se boliger. Ejendomsmæglere vil gerne vise boliger frem, og du kan møde op til åbent hus arrangementer, hvor du kan tjekke prisniveauet.

Når du har set forskellige boliger, vil du sikkert opdage, at du bliver mere præcis med hensyn til dine ønsker og krav. Måske får du også øjnene op for muligheder, du ikke tidligere havde forestillet dig.

Spørg nogen med forstand på boliger

Når du har fundet et hus eller en lejlighed, som du synes rigtig godt om, så tag en byggerådgiver eller en anden fagmand med til at vurdere bygningen.

Du kan få en håndværker til at give et bud på, hvad fejl nævnt i tilstandsrapporten vil koste at udbedre. En gyldig tilstandsrapport er maksimalt seks måneder gammel.

Er du klar til at give et bud?

Når du har fået styr på din egen økonomi og den bolig, du gerne vil have, så giv et tilbud. Du bør sætte en kort frist, så sælger skal svare dig, inden der kommer alt for mange andre interesserede. Husk, at sælger kan afvise tilbud og selv bestemmer, hvem der får lov til at købe boligen.

Du kan altid se vores aktuelle låneanbefalinger her.