Bolig

Vi hjælper dine boligdrømme på vej

Køb af bolig er en af de største økonomiske beslutninger, vi tager i livet, og derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken rådgivning du får. I Sparekassen Kronjylland vil vi meget gerne være med til opfylde dine behov og ønsker til din næste drømmebolig.

Vi kigger på hele din økonomi, så vi sikrer os, at der er plads til at leve, til ferie, til børn, til bil og alt andet, som betyder noget for dig. Vi har ingen faste kasser, du skal passe i. Din personlige rådgiver bliver i fællesskab med dig enig om, hvad du gerne vil, der skal være råd til. 

Det kan være lidt svært at finde rundt i hvilket boliglån, der passer bedst til dig.

Typisk vil du optage et realkreditlån i en kreditforening, eksempelvis Totalkredit, og måske supplere med et boliglån i banken. 

Her er de mest almindelig typer af lån til køb af bolig:

  • Lån med fast rente, som du afdrager på
  • Lån med variabel rente, som du afdrager på
  • Lån med fast rente, og en periode uden afdrag
  • Lån med variable rente, og en periode uden afdrag

Om du vælger et lån med fast rente eller variabel rente kan have stort betydning for din hverdagsøkonomi både på lang og kort sigt. Husk derfor booke et møde med din personlige rådgiver, så du sikrer dig, at du kender og forstår de muligheder, der er ved hver enkelt lånetype.

Overvejer I et forældrekøb?

Forældrekøb er en investering i dit barn

I de store studiebyer kan det være svært at finde og have råd til en bolig, når man er ung og på SU. Går I og overvejer et forældrekøb?

Vi har samlet nogle gode råd, som kan hjælpe jer på vej:

  • Tjek, hvordan forholdene er i ejer- eller andelsforeningen. Ser foreningen sund ud? Venter der eksempelvis større renoveringsudgifter rundt om hjørnet, for så er det noget, I skal have med i budgettet.

  • Undersøg, om der i vedtægterne er forbud mod at leje boligen ud. Ofte har andelsboligforeninger forbud mod at leje lejligheden ud.

  • Størrelsen på boligen er også værd at tænke over. Udover at den skal være stor nok til den unge, skal den så også kunne deles med flere? Er lejligheden stor nok til, at jeres barn senere kan bo der med sin kommende familie?

  • Beliggenhed, det er også vigtigt i denne sammenhæng, særligt hvis lejligheden skal sælges på et senere tidspunkt.