Santa Fe: Potentiale afhænger af, om selskabet kommer på vækstsporet

Santa Fe er lykkedes med at effektivisere og strømline selskabet, men omsætningstilbagegang for Moving Services spiser gevinsten. Vi ser potentiale for Santa Fe-aktien, men potentialet afhænger af, om selskabet kommer på vækstsporet. Vi ser frem til at få en opdatering på selskabets strategi og finansielle mål for 2020, når årsrapporten offentliggøres i starten af marts 2018. Vi gentager vores købsanbefaling af aktien og ser en fair værdi på 59 danske kroner per aktie baseret på en relativ værdiansættelse.

Læs hele vores anbefaling af Santa Fe-aktien her.

Publiceret: 30. november 2017 klokken 15:36.

TCM Group: På vej til at blive børsnoteret

Køkkenproducenten TCM Group er på vej mod at blive børsnoteret i København med officiel noteringsdag 24. november. Selskabet har en stærk markedsposition i Danmark og er også repræsenteret på det norske marked. TCM Group har fået foden inden for på det svenske marked efter opkøbet af Nettoline i januar 2017. Selskabet vinder markedsandele og oplever en stigende indtjeningsmarginal.

Kursintervallet i forbindelse med børsintroduktionen lyder på 90-105 kroner per aktie. Vi anbefaler at tegne aktier op til 96 kroner per aktie, hvilket efterlader et stigningspotentiale på mindst 10 procent i forhold til vores beregnede fair værdi for aktien på 106 kroner.

Læs hele vores anbefaling på TCM Group-aktien her.

Publiceret 17. november 2017 kl. 17.15

Stopper købsanbefaling: Nets har modtaget et overtagelsestilbud

Nets har modtaget et overtagelsestilbud fra et konsortium af investorer med den amerikanske kapitalfond, Hellman & Friedman, i spidsen. Den tilbudte kurs lyder på 165 danske kroner pr. aktie. Tilbudskursen overstiger en smule vores beregnede fair værdi for aktien (158 danske kroner), og vi anser den for tilfredstillende for aktionærerne.

Vi stopper derfor vores købsanbefaling på Nets-aktien.
Du kan læse hele begrundelsen her. 

Publiceret 25. september 2017 kl. 12.50

ISS: Udsigt til gradvis højere organisk vækst i andet halvår

ISS har haft et svagt andet kvartal målt på organisk vækst, men har udsigt til en gradvis højere organisk vækst i andet halvår. Der er imidlertid ikke udsigt til et nær så stærkt andet halvår som tidligere ventet.

Selskabet har udfordringer i Sverige, Kina og Brasilien, som bliver addresseret, men de vil fortsat tynge andet halvår. Selskabet arbejder samtidig på at mindske omfanget af den tabte forretning med et par udskilte forretningsområder fra it-selskabet HP. Udfordringerne for selskabets organiske vækst bør ses i sammenhæng med indtjeningsmarginalen, der er marginalt stigende. Det understreger efter vores mening selskabets fokus på langsigtet værdiskabelse. Selskabet går ikke på kompromis med afkastkrav på nye kontrakter og søger dermed ikke at opnå en højere omsætning på den korte bane på bekostning af indtjeningsmarginalen på den længere bane.

Vi ser fortsat pænt potentiale for ISS-aktien og gentager vores købsanbefaling af aktien. Vores beregnede fair værdi pr. aktie i ISS udgør 279 danske kroner baseret på en relativ værdiansættelse.

Læs hele vores ISS-anbefaling her.

Publiceret 22. september 2017 kl. 10.42

A.P. Møller - Mærsk: Travlt halvår med opkøb og frasalg

A.P. Møller - Mærsk er lykkedes med at frasælge Maersk Oil til en attraktiv pris. Samtidig nærmer transaktionen omkring opkøbet af Hamburg Süd sig en afslutning, hvorefter arbejdet med at integrere rederiet for alvor venter.

Vi ser en fair værdi pr. aktie i A.P. Møller - Mærsk på 16.200 danske kroner på basis af vores SOTP model, og vi gentager vores købsanbefaling.

Læs hele vores anbefaling på A.P. Møller - Mærsk her

Publiceret 13. september 2017 kl. 15:39

FLSmidth: Stigende aktivitet inden for eftermarkedet

FLSmidth har tilpasset forretningen gennem en reduktion i omkostningsniveauet og ændret produktudbuddet i retning af løsninger, som bidrager til at øge produktiviteten hos kunderne. Selskabet oplever stigende aktivitet inden for eftermarkedet (som omfatter service og reservedele), hvilket kan ses som indikator for en bedring i markedsbetingelserne. Vi venter en stigende ordreindgang for selskabets projektforretning som følge af stigende råvarepriser og dermed større investeringslyst blandt mineselskaberne.

Vi ser en fair værdi pr. aktie i FLSmidth på 458 danske kroner på basis af en relativ værdiansættelse af selskabet, og vi gentager vores købsanbefaling.

Læs hele vores anbefaling på FLSmidth her.  

Publiceret 8. september 2017 kl. 10.56

Novo Nordisk: Går begivenhedsrigt andet halvår i møde

Novo Nordisk går et begivenhedsrigt andet halvår i møde. Selskabet vil i august opdatere markedet på udfaldet af de amerikanske prisforhandlinger for 2018. For produktporteføljen udestår de amerikanske sundhedsmyndigheders afgørelse vedrørende en udvidelse af indlægssedlen for flere produkter og en tilbagemelding på registreringsansøgningen for semaglutid henholdsvis Fiasp. Vi ser en fair værdi på DKK 326 pr. aktie (tidligere DKK 355) og gentager vores købsanbefaling.

Læs vores gennemgang af Novo Nordisk her

Publiceret 21. juli 2017 kl. 10.37

Vestas: Høster frugterne af selskabets strategi om ”profitabel vækst”

Vestas høster frugterne af selskabets strategi om ”profitabel vækst”, som blev lanceret i 2014. Selskabet råder over en konkurrencedygtig produktportefølje og nyder samtidigt godt af et voksende vindmøllemarked i takt med, at de totale omkostninger forbundet med at producere elektricitet på basis af vindenergi til stadighed reduceres. Selskabet har en stærk balance, hvilket skaber basis for en attraktiv udlodning til aktionærerne.

Vi optager Vestas på vores anbefalingsliste over danske aktier og anbefaler køb. Vores fair værdi for Vestas-aktien er DKK 805.

Læs hele vores anbefaling af Vestas-aktien her.

Publiceret: 18. maj 2017 klokken 12:46.

 


Cookies meddelelse