Stopper købsanbefaling: Nets har modtaget et overtagelsestilbud

Nets har modtaget et overtagelsestilbud fra et konsortium af investorer med den amerikanske kapitalfond, Hellman & Friedman, i spidsen. Den tilbudte kurs lyder på 165 danske kroner pr. aktie. Tilbudskursen overstiger en smule vores beregnede fair værdi for aktien (158 danske kroner), og vi anser den for tilfredstillende for aktionærerne.

Vi stopper derfor vores købsanbefaling på Nets-aktien.
Du kan læse hele begrundelsen her. 

Publiceret 25. september 2017 kl. 12.50

ISS: Udsigt til gradvis højere organisk vækst i andet halvår

ISS har haft et svagt andet kvartal målt på organisk vækst, men har udsigt til en gradvis højere organisk vækst i andet halvår. Der er imidlertid ikke udsigt til et nær så stærkt andet halvår som tidligere ventet.

Selskabet har udfordringer i Sverige, Kina og Brasilien, som bliver addresseret, men de vil fortsat tynge andet halvår. Selskabet arbejder samtidig på at mindske omfanget af den tabte forretning med et par udskilte forretningsområder fra it-selskabet HP. Udfordringerne for selskabets organiske vækst bør ses i sammenhæng med indtjeningsmarginalen, der er marginalt stigende. Det understreger efter vores mening selskabets fokus på langsigtet værdiskabelse. Selskabet går ikke på kompromis med afkastkrav på nye kontrakter og søger dermed ikke at opnå en højere omsætning på den korte bane på bekostning af indtjeningsmarginalen på den længere bane.

Vi ser fortsat pænt potentiale for ISS-aktien og gentager vores købsanbefaling af aktien. Vores beregnede fair værdi pr. aktie i ISS udgør 279 danske kroner baseret på en relativ værdiansættelse.

Læs hele vores ISS-anbefaling her.

Publiceret 22. september 2017 kl. 10.42

A.P. Møller - Mærsk: Travlt halvår med opkøb og frasalg

A.P. Møller - Mærsk er lykkedes med at frasælge Maersk Oil til en attraktiv pris. Samtidig nærmer transaktionen omkring opkøbet af Hamburg Süd sig en afslutning, hvorefter arbejdet med at integrere rederiet for alvor venter.

Vi ser en fair værdi pr. aktie i A.P. Møller - Mærsk på 16.200 danske kroner på basis af vores SOTP model, og vi gentager vores købsanbefaling.

Læs hele vores anbefaling på A.P. Møller - Mærsk her

Publiceret 13. september 2017 kl. 15:39

FLSmidth: Stigende aktivitet inden for eftermarkedet

FLSmidth har tilpasset forretningen gennem en reduktion i omkostningsniveauet og ændret produktudbuddet i retning af løsninger, som bidrager til at øge produktiviteten hos kunderne. Selskabet oplever stigende aktivitet inden for eftermarkedet (som omfatter service og reservedele), hvilket kan ses som indikator for en bedring i markedsbetingelserne. Vi venter en stigende ordreindgang for selskabets projektforretning som følge af stigende råvarepriser og dermed større investeringslyst blandt mineselskaberne.

Vi ser en fair værdi pr. aktie i FLSmidth på 458 danske kroner på basis af en relativ værdiansættelse af selskabet, og vi gentager vores købsanbefaling.

Læs hele vores anbefaling på FLSmidth her.  

Publiceret 8. september 2017 kl. 10.56

Novo Nordisk: Går begivenhedsrigt andet halvår i møde

Novo Nordisk går et begivenhedsrigt andet halvår i møde. Selskabet vil i august opdatere markedet på udfaldet af de amerikanske prisforhandlinger for 2018. For produktporteføljen udestår de amerikanske sundhedsmyndigheders afgørelse vedrørende en udvidelse af indlægssedlen for flere produkter og en tilbagemelding på registreringsansøgningen for semaglutid henholdsvis Fiasp. Vi ser en fair værdi på DKK 326 pr. aktie (tidligere DKK 355) og gentager vores købsanbefaling.

Læs vores gennemgang af Novo Nordisk her

Publiceret 21. juli 2017 kl. 10.37

Vestas: Høster frugterne af selskabets strategi om ”profitabel vækst”

Vestas høster frugterne af selskabets strategi om ”profitabel vækst”, som blev lanceret i 2014. Selskabet råder over en konkurrencedygtig produktportefølje og nyder samtidigt godt af et voksende vindmøllemarked i takt med, at de totale omkostninger forbundet med at producere elektricitet på basis af vindenergi til stadighed reduceres. Selskabet har en stærk balance, hvilket skaber basis for en attraktiv udlodning til aktionærerne.

Vi optager Vestas på vores anbefalingsliste over danske aktier og anbefaler køb. Vores fair værdi for Vestas-aktien er DKK 805.

Læs hele vores anbefaling af Vestas-aktien her.

Publiceret: 18. maj 2017 klokken 12:46.

 

Santa Fe: Højsæson for flytteaktivitet afgørende for aktiekursudvikling i andet halvår

Santa Fe fortsætter processen med at effektivisere og strømligne selskabet i indeværende år og næste år. Samtidig forfølges vækstmuligheder mere aktivt. Besparelser og effektiviseringer skal samlet forbedre driftsindtjeningen med EUR 6-9 mio. om året over 2017-18. Forløbet af højsæsonen for flytteaktivitet på den nordlige halvkugle i juli/august bliver afgørende for aktiekursudviklingen på den kortere bane.

Vi ser en fair værdi for Santa Fe på DKK 77 pr. aktie på basis af en relativ værdiansættelse og gentager vores købsanbefaling.

Læs hele vores anbefaling af Santa Fe-aktien her.

Publiceret: 4. maj 2017 klokken 10:23.


Cookies meddelelse