Ulykkesforsikring

Dit liv kan brat forandre sig, hvis der sker en ulykke. Derfor er det godt at vide, at man har en god forsikring, der sikrer en økonomisk håndsrækning.

Definitionen på en ulykke

Der er stor forskel på, hvordan forskellige forsikringsselskaber definerer en ulykke, som er dækket af forsikringen. Hos os er en ulykke simpelthen en pludselig hændelse, der forårsager personskade. Det vil sige, at det kan være en løfteskade, en skade i forbindelse med en besvimelse og lignende pludselige ting.

En ulykkesforsikring fra Privatsikring giver erstatning ved fem eller ti procent varigt mén.

Heltid eller fritid?

Hjælper du naboen med at skubbe hans bil i gang, så tæller det faktisk som fritidsarbejde. Det gælder også, hvis du hjælper din kammerat med at bygge en carport eller male hans lejlighed. I de tilfælde vil du ikke være dækket af en fritidsulykkesforsikring.

Derfor anbefaler vi altid en heltidsulykkesforsikring, så du er dækket døgnet rundt uden at skulle tænke over det.

Tillægserstatning

Udover den generelle dækning vil der ofte være forhold, som du specifikt har behov for at være opmærksom på. Derfor er det muligt at købe forskellige ekstra dækninger.

Ved invaliditet på 30 procent eller derover får du fordoblet din udbetaling, hvis du har en tillægserstatning. Som eksempel kan en diskusprolaps blive vurderet til en méngrad på 30 procent.

Tandskade

Det kan være en dyr fornøjelse at få repareret tandskader, men det kan du naturligvis også forsikre dig ud af. Tandskadedækningen gælder både ved pludselige hændelser som et styrt på cyklen, og hvis du spiser en skive rugbrød med en sten i.

Børn

Har du børn, så husk at få dem forsikret. Med en børneulykkesforsikring er alle dine børn dækket, indtil de bliver 18 år, og de er dækket både i fritiden og på eventuelle fritidsjobs.

Sportsskader

Langt de fleste sportsgrene er omfattet af den almindelige ulykkesforsikring. Det gælder både gængse sportsgrene som ishockey, fodbold, kampsport, ridning og håndbold, men også de mere ekstreme som dykning, bungeejumping og rappelling.

Boksning, faldskærmsudspring, motorløb og bjergklatring er dog det, vi kalder farlig sport. Dyrker du dem, er det nødvendigt med en tillægsforsikring. Spørg din rådgiver til råds.

Strakserstatning

Ved en ulykke kan der være et akut behov for penge til at klare de daglige opgaver, som du på grund af ulykken ikke selv magter. Hvis du har tegnet en strakserstatning får du udbetalt en procent af invaliditetssummen ved udvalgte skader som brud på arme og ben, overrevet akillessene eller korsbånd.

Udbetalingen sker senest 14 dage efter, du har anmeldt skaden, og den er uafhængig af, om du siden bliver helt eller delvist invalid.

Sparekassen Kronjylland samarbejder med NEM Forsikring. Du kan læse mere på nemforsikring.dk og beregne priser på en forsikring, der passer til dig.


Cookies meddelelse