Ud og rejse med livrem og seler?

Det er et klassisk eksempel, når familien langt om længe skal af sted på den planlagte sommerferie til Italien.

Du har fundet det perfekte hotel ved en god børnevenlig strand, fået gode venner til at passe hunden og købt den nyeste krimi af Jussi Adler-Olsen. Alt tegner til, at det bliver en dejlig ferie. Men for at kunne slappe helt af og nyde en uges timeout under den varme sol, skal du lige være sikker på, at der er styr på forsikringerne. For mange er det lidt af en jungle at blive klog på, hvornår man er dækket godt nok ind – og så hellere forsikre sig for meget end for lidt. Det resulterer i, at alt for mange danskere bruger en stor del af sommerferiebudgettet på at overforsikre sig. Det er en unødvendig udgift, og fordi en overforsikring ikke resulterer i en ekstra forsikringspræmie, når uheldet er ude, må det siges at være penge direkte ud af vinduet.

Forsikret uden at vide det

Når du skal beslutte dig for, hvordan du og din familie skal forsikres inden ferien, er det en god ide at tjekke op på, hvilke forsikringer I har i forvejen. Nogen vil sandsynligvis opdage, at de allerede er forsikret gennem den indboforsikring, de har tegnet hos deres forsikringsselskab, mens andre vil opdage, at de allerede er forsikret igennem deres betalingskort.

Rejseforsikring tilknyttet dit betalingskort

Køber du din rejse med dit MasterCard Guld, så følger der automatisk en forsikring med så længe kortholder selv er med på ferien. Det er en forsikring, der i mange tilfælde er ligeså god som den rejseforsikring, du kan få hos rejsebureauet. Afhængigt af hvilken type MasterCard du har, er du dækket på forskellig vis. Det er derfor altid en god ide, at kontakte din bank og høre mere om dine muligheder, inden du investerer i en ny, dyr rejseforsikring.

Tre tips til at undgå at betale for meget for dine sommerferieforsikringer:

• Tjek altid, hvor meget dine øvrige forsikringer dækker
• Sammenlign priser fra både forsikringsselskab, rejsebureau og din bank, inden du køber
• Gør dig klart, hvilken type ferie du skal på. Aktive ferier kræver ofte en anden type forsikring end afslappende storbyferier.

Det blå EU-sygesikringsbevis

Det blå EU-sygesikringsbevis skal medbringes, hvis du rejser inden for EU.

Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Du er dog stillet anderledes - og dårligere - end du var med det gule sygesikringskort, da du kun er ligestillet med borgerne i det pågældende land, du rejser til.

Hvordan er jeg dækket med det blå kort?

Det blå kort giver dig ret til samme behandling som borgerne i det land, du rejser i. Du er altså dækket forskelligt, afhængigt af hvilket land i Europa, du rejser til. I nogle lander er der brugerbetaling til for eksempelvis behandling eller medicin, og det vil der så også være for dig. Det er en udgift, man tidligere kunne få refunderet hos den offentlige rejsesygesikring, når man var hjemme igen.

Du skal bestille det blå kort digitalt på www.borger.dk

Man bør anskaffe sig et blåt sygesikringsbevis ved:

  • - Forretningsrejser og ved udstationering i op til et år
  • - Arbejdssøgning i udlandet
  • - Ulønnet praktikophold og studieophold i op til et år
  • - Au pair ophold i op til et år
  • - Behov for nødvendig / ikke-akut behandling. F.eks. ved visse behandlinger af kronisk sygdom.

Dog kan man ikke rejse med det formål at få behandling i et andet land.

Vi råder dig til udover det blå kort at tegne en rejseforsikring - ofte er det en del af en indboforsirking. Læs mere om forsikring på nemforsikring.dk


Cookies meddelelse