Glem ikke ansvarsforsikringen

Den er vigtig. Ikke mindst på ferien.

En ansvarsforsikring er ikke smart og fancy. Måske derfor har næsten en tredjedel af unge mellem 21 og 25 år ikke en ansvarsforsikring. De gambler med deres økonomi, som kan blive lagt i ruiner, hvis uheldet er ude. Og de gør det sandsynligvis fordi, de ikke er klar over, at de kan stilles økonomisk ansvarlige for en skade, de ulykkeligvis kommer til at pådrage andre.

Vidste du fx, at:

  • kommer du til at køre en fodgænger ned med din cykel, kan du være forpligtet til at betale erstatning på i værste fald et millionbeløb, hvis vedkommende får en skade, der kræver behandling eller pådrager sig varige mén?
  • der kan blive rejst erstatningssag mod dig ved de lokale domstole, hvis du er skyld i en ulykke eller et uheld på skipisterne?

 

De to eksempler viser, at du fra det ene øjeblik til det andet kan komme til at stå med en uoverkommelig økonomisk byrde, hvis du ikke har tegnet en ansvarsforsikring. Heldigvis dækker en helt almindelig indboforsikring også ansvar – så hvis du har styr på indboforsikringen, har du også styr på ansvarsforsikringen.

Spar den IKKE væk, selvom du er på SU!

Unge mennesker er dækket af forældrenes indboforsikring, indtil de er 21 år - medmindre de er flyttet sammen med en kæreste. Derefter må de købe deres egen indboforsikring. Indboforsikringen dækker udover ansvar også ved indbrud, tyveri og en række andre hændelser. Du kan læse mere om fordelene ved en indboforsikring her.

Hvis du er på vej på ferie og ikke kan nå at købe en indboforsikring, kan du i stedet købe en rejseforsikring, der inkluderer ansvarsdækning.

Lovpligtig ansvarsforsikring når du kører bil og scooter

Har man en bil eller scooter, kræver loven, at man har en ansvarsforsikring. Læs her om en, der ikke havde tegnet en sådan og blev dømt til at betale 1,3 mio. kroner i erstatning for den personskade han forvoldte.

Sparekassen Kronjylland samarbejder med NEM Forsikring. Du kan læse mere på nemforsikring.dk og beregne priser på en forsikring, der passer til dig.

 

 

 

 


Cookies meddelelse