Dankort og VisaDankort

Med et Visa/Dankort kan du hæve i automater og betale i butikker i hele verden.

Dankortet er nemt, praktisk og sikkert. Og så er det gratis. Du kan - på nær nogle få undtagelser - bruge det i alle landets butikker.

Dankortet er gratis at bruge, undtaget hvis du hæver penge i andre pengeinstitutters automater. I Sparekassens egne pengeautomater har du mulighed for at hæve op til 12.000 kroner, når du bruger dit Dankort, Visa/Dankort eller hævekort fra Sparekassen. Muligheden for at hæve op til 12.000 kroner er gældende i mandag til fredag kl. 9 til 18. Uden for dette tidsrum kan du hæve op til 6.000 kroner.

Vælg den billigste betalingsform

Har du et kombineret Visa/Dankort kan du, når du skal betale i en butik, blive mødt med valget mellem, om du vil betale med Visa- eller Dankortdelen. Det er dog kun med kontaktløse kort, man har mulighed for at vælge.

Når du handler i en fysisk forretning, er der IKKE et forbrugervendt gebyr. Men det er typisk billigere for forrretningen, når kunderne betaler med Dankort end med VISA-kortet. Og jo billigere det er for forretningen, jo billigere vil det i den sidste ende være for forbrugeren (selv om der ikke er forskel i den enkelte handel).

Ingen fordele ved Visakortet herhjemme

Butikkerne betaler hver gang en kunde bruger et betalingskort. Mens Dankortet koster et fast beløb på nogle øre per gang, du kører det igennem terminalen ved kassen, så koster det butikken i gennemsnit mellem 0,95 og 1 procent af købsbeløbet når du bruger Visakortet i en dansk butik. Jp mere du køber for, jo mere skal butikken betale. Derfor spare du butikken for en udgift, ved at foretrække betaling med Dankort i stedet for med VISAkort.

Visa/Dankort

Med et Visa/Dankort kan du hæve i automater og betale i butikker i hele verden. Det giver dig stor frihed, når du er ude at rejse. Og betaler du på beløbet, skal du ikke betale vekselgebyr.

Når du er ud at rejse, skal du være opmærksom på:

  • Du kan højst hæve valuta, der svarer til 2000 kroner hver dag i pengeinstitutter og automater. I visse tilfælde kan beløbet blive begrænset af lokale regler.
  • I løbet af 30 dage kan du højst bruge 25.000 kroner når du betaler i butikker og hæver kontant. Det kan derfor være en god idé at få to Visa/Dankort eller et Visa/Dankort og et MasterCard med, når du er ude at rejse.

Sådan får du et Dankort eller Visa/Dankort

Kontakt din rådgiver som kan bestille kortet til dig. Bestil kortet i god tid før ferien, for det kan tage op til 14 dage, før du får det.