Hele to blev Årets Asfergborger

Det siges, at smil smitter. Det gør det lokale engagement åbenbart også – i hvert fald i Asferg. Det er nu 6. gang, at Sparekassen Kronjylland sammen med hele byen har kåret årets Asferg-borger.

− Vi har faktisk i år fået så mange gode kandidater, at det har været en umulig opgave at udvælge kun én person til titlen. Vi har derfor helt ekstraordinært udvalgt to, der skal dele dette års pris. Det viser bare, at her i Asferg smitter det lokale engagement. Byen er fuld af frivillige og ildsjæle, der tør gå foran, lød det fra Henning Dines Petersen fra Sparekassen Kronjylland i Spentrup, da han i weekenden overrakte prisen under byfesten i Asferg.

− Byen skal have ros for sine ildsjæle, men den skal også have ros for at huske at hylde dem. For det er vigtigt. De frivillige er nok det vigtigste råstof for os, der bor lidt væk fra storbyerne. De er en uvurderlig ressource, som både kan være med til at tiltrække nye borgere og fastholde dem, vi har, lød det blandt andet fra Henning.

I år blev to personer valgt til at dele titlen som årets Asferg-borger. Den ene er Marianne Høj Madsen, som blandt andet er involveret i menighedsrådet og i gruppen ”Fællesskab og Trivsel”. Den anden er Hans Mikkelstrup, som nu i mange årtier har gjort en kæmpe indsats i Purhus IF.

Begge er de valgt for hver dag at gøre en uvurderlig indsats for Asferg. De to skal nu i fællesskab beslutte, hvad de 5.000 kroner, som følger med prisen, skal gå til.