Mere end en håndboldbane solceller til Sparekassen

Sparekassen Kronjyllands to største bygninger har fået installeret solceller til produktion af strøm.

Mandag 10. marts 2014 kunne man overvære noget af et særsyn ved Sparekassen Kronjyllands bygning på Frankrigsvej 11 i Hammel. I alt hele 504 m2 solceller svarende til lidt over en halv håndboldbane blev placeret på taget af bygningen. Dermed har Sparekassen nu i alt mere end en håndboldbane solceller, da hovedsædet har 456 m2 solceller, der blot venter på den sidste tilslutning.

− Vi har valgt at få solceller både på bygningen på Frankrigsvej og på vores hovedsæde på Tronholmen i Randers, da vi ser en økonomisk gevinst ved det og gerne vil være med til at reducere CO2-udledningen, fortæller Jesper Sterndorff Bjerre, der er bygningschef i Sparekassen Kronjylland.

Sparer 156.000 kWh

Sparekassens to solcelleanlæg har en levetidsgaranti på 25 år, og de sparer samlet Sparekassen for hele156.000 kilowatt-timer det første år. Til sammenligning bruger en gennemsnitsfamilie på 2 voksne og 2 børn årligt 5.200 kWh.

− Solceller er støjfri, forurener ikke og er gode for miljøet, så det er naturligt for os også på dette område at følge med tiden og tænke i miljøvenlige løsninger, forklarer Jesper Sterndorff Bjerre, der pointerer, at anlæggene ikke fuldt ud kan dække bygningernes samlede strømforbrug.

Han vil nu glæde sig til, at det for alvor bliver forår med forhåbentlig rigtig mange solskinstimer.