Computer til Karolinelundcentrets demente

Sparekassen Kronjylland har doneret en bærbar computer til Karolinelundcentret. Computeren kan demensafdelingens beboere bruge til underholdning og opøvelse af færdigheder.

Demensafdelingen på Karolinelundcentret i Gjern kan med den bærbare computer fra Sparekassen Kronjylland tilbyde sine demente en masse nye oplevelser:

− Vi er meget glade for den støtte, vi med computeren oplever at få fra Sparekassen Kronjylland. Computeren giver os mulighed for at tilbyde nogle helt særlige aktiviteter for de demente, fortæller aktivitetsmedarbejder, Gitte Carøe fra Karolinelundcentret.

Åbner ny verden

− Computeren skal bruges både til hyggestunder, underholdning og træning. Blandt andet vil de demente få stor glæde af at kunne se billeder fra gamle dage. Det får dem måske til at huske tilbage og fortælle os om nogle af deres minder. Jeg ser også en meget stor kvalitet i, at de demente kan modtage billeder af pårørende, ligesom de får mulighed for at kommunikere med familie og venner i form af breve, mails og skype, forklarer Gitte.

Karolinelundcentrets demensafdeling blev oprettet i 2010, og der er plads til 9 beboere, der bor med egen bolig med dør ud til gang og fællesrum.

− Vi synes, at demensafdelingen gør så meget godt for de demensramte, og den indsats vil vi med computeren gerne støtte, fortæller rådgiver fra Sparekassen Kronjyllands afdeling i Gjern, Nanna Thøgersen, der har overrakt computeren til demensafdelingen.

– Under mit besøg i afdelingen oplevede jeg tydeligt, hvor stor en forskel sådan en computer kan gøre. Der åbner sig jo en helt ny verden for de demente, og jeg er sikker på, at computeren vil blive brugt flittigt hver dag, slutter hun.

Tekst til billeder:

Aktivitetsmedarbejder på Karolinelundcentrets demensafdeling, Gitte Carøe (blå skjorte) modtager sammen med beboeren Anna en bærbar computer af Nanna Thøgersen, rådgiver fra Sparekassen Kronjylland i Gjern.