1500 sparegrise foræret til Lindebo i Mørke

Vigtigt at fastholde samlingen i byen

Birger Christensen fra Mørke havde en passion – sparebøsser. Gennem årene fik han således opbygget en imponerende samling af cirka 1.500 sparebøsser fra både ind- og udland. Sparekassen Kronjylland sikrer nu, at den samling bliver i Mørke. Fremover vil den således blive udstillet ved ældrecentret Lindebo.

- Det har været vigtigt for mange af byens borgere og ikke mindst Sparekassen, at vi har kunnet finde et godt sted her i Mørke, hvor de kan blive udstillet. Det er her, at samlingen hører hjemme, slår Henrik Tind fra Sparekassen Kronjylland fast.

Samlingen blev for år tilbage købt af den lokale sparekasse, som tidligere på året flyttede afdelingen til Auning.

- Derfor gik vi i dialog med nogle af Mørkes mange aktive lokale borgere, og her fandt vi ud af, at Lindebo kunne være et rigtigt godt sted til samlingen, fortæller Henrik Tind, der for nylig overdrog de 1.500 sparebøsser til centerrådet for Lindebo.

I forhold til Birger Christensens oprindelige samling mangler der dog 15 meget unikke sparebøsser. Birger Christensen har nemlig fået en særlig montre på Danmarks eneste sparebøssemuseum, hvor netop disse sparegrise er samlet.

Sparebøssemuseet ligger i forbindelse med Sparekassen Kronjyllands Randers City afdeling og kan besøges i afdelingens åbningstid. Museet har landets største samling af sparebøsser.

- På den måde bliver samlingen hædret både lokalt og på et museum, og vi er rigtig glade for, at det kunne lade sig gøre, forklarer Henrik Tind